Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Akyürek Elmas Mimarlık’ın tasarladığı Erkul Kozmetik ofis binası, Firuzköy Bulvarı üzerinde cephesiyle dikkat çekiyor.Zemin kat da dahil olmak üzere dört kattan oluşan yapı, betonarme strüktürü ve kirişsiz döşemeleriyle esnek kat planlarına olanak tanıyor. 2200 metrekare inşaat alanına sahip yapı, cephe tasarımıyla ana aks üzerinde dikkat çekici ve hareketli bir yüzey oluşturuyor.

Uzun ömürlü ve ekonomik bir cephe oluşturmak amacıyla Kalebodur ürünleri kullanılmış. Binanın alt katlarında Lecesse Dark Grey, üst katlarındaysa Lecesse Gray ürünleri uygulanmış. Yapı heykelimsi bir obje olarak ele alınmış ve cephelerinde çıkmalar ve geri çekilmeler kurgulanmış. Bu hareketliliği vurgulamak üzere aynı serinin farklı iki seramiği tercih edilmiş.

Yapının Firuzköy Bulvarı’na bakan yüzündeki cam cephe yüksek kolonlarla zenginleştirilmiş. İlk iki kat üst katlardaki çıkmadan daha geri plana çekilerek binanın girişini tanımlıyor.

Yapıdaki pencere boşlukları, iki farklı ebatta tasarlanmış ve cephe düzeninde yerleri şaşırtılarak yerleştirilmiş. Pencerelerin boyutları dış cephe kaplaması olarak kullanılan seramiklerin ölçülerine göre ayarlanmış.

Mimari Tasarım: Akyürek Elmas Mimarlık

Proje Türü: Ticari Bina

İşveren: Erkul Kozmetik

Statik Proje: TG Proje

Mekanik Proje: SOEM Mühendislik

Elektrik Projesi: Sıcakyüz Mühendislik

İnşaat Alanı: 2200 metrekare

Yapım Türü: Betonarme, Kirişsiz döşeme

Proje Tarihi: 2013

Yapım Tarihi: 2015

Yer: Firüzköy, Avcılar /İstanbul

Fotoğraf: Yerçekim Fotoğraf

Bu Ayın Bülteninden

1b130616abe0385bbdb7fb262d733cfd
Proje

Kent Aynası

Fransız tasarım ofisi Atelier Fernandez & Serres’in tasarladığı Cour et Jardin Kültür Merkezi, doğal taş cephesi ve eğimli çatısıyla çevredeki geleneksel konut tipolojisine gönderme yapıyor. Fransa’nın Nantes kentinin çeperinde bulunan yapı; tiyatro salonu, kayıt stüdyoları ve atölyelerden oluşuyor.

İncele Angle Right