Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kıyıda Buluşmak

Dominique Coulon & Associés tasarımı Huningue Yaşlılar Evi, kullanıcılarının ihtiyaçlarını gözeten ve etkileşimleri tetikleyen mekanlarıyla zengin bir yaşam senaryosu çiziyor.

Mimari program 25 metrekarelik konaklama birimlerini, üç bölümü bulunan bir restoranı, bilgisayar odasını, hobi atölyelerini, bahçeyi ve toprak üzerinde toplarla oynanan geleneksel bir Fransız oyunu petank için ayrılmış açık bir alanı kapsıyor. Ren Nehri kıyısına yerleşmenin avantajını kullanılarak müşterek mekanlar ve ana salon manzaraya açılmış. Nehri kat eden tekneler seyirlik bir unsur olarak sakinlerin gündelik yaşamına dahil edilmiş.

Mekansal organizasyonun temelini sakinler arasında güçlü ilişkiler kurulmasını sağlamak oluşturuyor. Bu doğrultuda projede mümkün olduğunca geniş ve doğal ışıkla aydınlanan kolektif yaşam alanları tasarlanmış. Sosyal etkileşimleri artıracak çözümlere yer verilmiş. Sakinlere birbirleriyle karşılaşma olanakları sunacak ara mekanlar ve etkinlik alanları oluşturulmuş.

Dikey dolaşım aksı yapının merkezinde konumlanıyor. Geniş bir merkezi mekan ile birlikte bu aks, tümüyle erişilebilir bir alan tanımlarken harekete de davet ediyor. Üst kattaki dolaşım hattı ise yapıya güney yönünden gün ışığını alıyor ve merkeze taşınmasını sağlıyor. Beyaz yüzeylerle vurgulanan bu kot, havada asılı duruyormuş gibi bir izlenim yaratarak tasarımın bütününe farklı bir etkiyle katkı sağlıyor.

Kırmızı beton, pişmiş toprak ve ahşap malzemelerin kullanılması mekana sıcak bir hava katıyor. Dış cephede ise tümüyle tuğla tercih edilmiş. Ancak cephe kompozisyonu özellikle standartların dışına çıkan, ölçüsü ve formu birbirine uymayan tuğlalarla seçilmiş. Böylece daha doğal bir görüntü oluşturmak istenmiş.

Fotoğraflar: © Eugeni Pons

Bu Ayın Bülteninden

5a6abad3f280a2901c750ffa5dea20b8
Söyleşi

Yapıları Konuşuyoruz - Vantage

"Vantage'ı tasarlarken villa yaşantısını bir apartman konsepti içinde nasıl değerlendirebiliriz diye kurguladık. Çünkü maalesef konut stokumuz insanları iç mekana hapseden bir hal almış vaziyette." - Orçun Ersan

İncele Angle Right
34b79d905985833c440fefef899a18ab
Söyleşi

Mimarlığın Değişen Değerleri

“İyi bir yapı; mimarın, mal sahibinin ve yapımcının ortaklığından ortaya çıkar. Üçayaktan biri eksik olduğunda sonuç başka oluyor.” - Erkut Şahinbaş Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'da Celal Abdi Güzer'in konuğu olan Erkut Şahinbaş, yurtdışındaki mesleki deneyimlerini ve projelerini anlatıyor.

İncele Angle Right
6cef232425b0cc2d7574faa44a9bf77a
Haber

Kaleseramik Cersaie 2018’de Yerini Aldı

İtalya’da marka yatırımı yapan ilk Türk şirketi Kale, seramik sektörünün önemli buluşma noktası Cersaie Fuarı’nda, 2018-19 koleksiyonuna ait yeni serileriyle yer alıyor. Tasarımcı Can Yalman’ın “2018 Truva Yılı” kapsamında tasarladığı “Truva Koleksiyonu” da ilk kez Cersaie’de tanıtıldı.

İncele Angle Right