Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

UNICERA 2019’un Ardından

UNICERA Fuarı kapsamında Demirden Design ve Kaleseramik Teşhir Tasarım Ekibi’nin ortak çalışmasıyla hazırlanan Kale standında, Kaleseramik'in yenilikçi ürünlerinin alternatif kullanım örnekleri sunuldu.

Türkiye seramik sektörünün lider kuruluşu Kaleseramik, her biri alanında öncü markaları “Kalebodur”, “Çanakkale Seramik”, “Kale” ve “Edilcuoghi” ile fuara katıldı. İç mekan ve dış cephelerin dışında, farklı alanlarda da kullanılabilen inovasyon örneği Kalesinterflex’in alternatif kullanım örneklerinin de sergilendiği alanda tasarım ve teknoloji odaklı yaklaşım ön planda tutuldu.

Büyük ebatlı seramiklerle mekanda kesintisiz ve bütünsel bir görünüm talebinin giderek arttığı bu dönemde Kaleseramik de farklı ebat ve tasarım öğelerini bir arada sunan geniş içerikli koleksiyonları ve bireysel zevklerin yansıtılabileceği “mix&match” olanaklarıyla yaşam alanlarını işlevsel bir biçimde dönüştürüyor.

Özellikle dış cephelerde mimarların öncelikli tercihi haline gelen, 5 mm kalınlığı ve 120x360 cm boyutu ile Türkiye’nin en büyük, en ince ve esneyebilen seramiği Kalesinterflex’in alışılmışın dışında yeni kullanım alanları için sunduğu olanaklar da fuar alanında farklı şekillerde sergilendi. Kalesinterflex’in mutfak mobilyaları ve tezgahları, dış mekan mobilyaları, masa, banyo mobilyası ve lavabo gibi alanlarda kullanımları örneklendi.

Fuar süresince, Kale standında kurulan Kalesinterflex T-ONE’ın, mutfaklara getirdiği üstün özellikleri anlatabilmek amacıyla, Türkiye’nin sevilen şefleri Arda Türkmen, Claudio Chinali, Elif Edes Tapan ve İsmet Saz ile yemek atölyeleri düzenlendi. Fuara gelen ziyaretçilerin de deneyimleme imkanı bulduğu Kalesinterflex T-ONE lekelere, çizilmeye, darbeye ve yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklı ve kullanışlı yapısıyla tecrübeli şeflerin beğenisini kazandı.

Hued Koleksiyonu ile Özgün Mekanlar
Son yılların çağdaş iç tasarım yaklaşımlarında bir manifesto olarak kabul edilen “mix&match” eğilimini yeni ürünlerine yansıtan Kalebodur, farklı materyalleri barındıran ve dengeli bir şekilde bütünleştiren Hued koleksiyonuyla uyumlu alanlar yaratmak adına malzeme ve renkleri karıştırma fırsatı veriyor. Yeni koleksiyon beyaz, bej, gri, vizon, koyu gri ve antrasit olmak üzere 6 ana renkten oluşuyor. Tüm renklerle uyumlu 30x90 cm ve 10x30 cm boyutlarında doğal dekorlar, 10x30 cm boyutlarında mavi, cotto ve tüm renklerle üretilen mix dekorlar da yer alıyor. Duvar karoları, porselen karolar ve 120x360 cm boyutundaki Kalesinterflex’in birbiriyle döşenmesine imkan sağlayan yenilikçi yaklaşımıyla tüketici ve profesyonellerin beğenisine sunuldu.

Estetik, Dayanıklı ve Teknolojik Kalestone+
Kalesinterflex’in yeni ürün gruplarından Kalestone+, Silverstone ve Piasentina serileri ile Türkiye’nin en büyük parlak porselen seramiği fuarda sergilendi. Tasarım, ebat, estetik, dayanıklı ve teknolojik özellikleri ile öne çıkan Terrazzo, Highway, Pulpis 2.0, Emperador ve Palissandro ile Kalesinterflex ürün ailesine yeni bir soluk getirdi.

Bu Ayın Bülteninden

85983856f604f96d30f2997c995bb578 (1)
Referans

Yeni Nesil Konut Tasarımı

Bodur Gayrimenkul tarafından inşa edilen TAGO Architects tasarımı Daire Kartal, çevresel etkiler, manzara ve gün ışığından etkin faydalanıyor. Kale ve Kalebodur ürünlerinin kullanıldığı projenin iç mekan tasarımını ise Gönye Proje Tasarım üstlendi.

İncele Angle Right
adadb02ceb65f16251e9f57b19147f57
Söyleşi

Değerler Örüntüsü

“Değerler sistemi konusundaki tartışmamızı daha yaygın olarak sürdürmemiz gerektiğini, illa mimarlıkla ilgili değerler değil yaşama karşı vermemiz gereken bir hesap olduğunu düşünüyorum.” -Ali Cengizkan

İncele Angle Right
8cee86e1ea23be5c1554293abcd0e395
Proje

Kentin Kıyısında

İspanya-Portekiz sınırında bulunan Plasencia yerleşiminin kıyısındaki Selgascano tasarımı oditoryum ve kongre merkezi, iklim koşullarının etkisi altında şekillenen bir araziye yerleşiyor.

İncele Angle Right
b35f33a34898ecc708aba08be02647c0
Söyleşi

Tasarımda Süreklilik Arayışları

MEES Mimarlık kurucuları Esra Yılmaz Keskin ve Mete Keskin ile yoğun göç altında olan İzmir’de sürdürdükleri pratikleri ve Türkiye’de mimarlığa verilen değer üzerine konuştuk.

İncele Angle Right