Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Yeni Nesil Konut Tasarımı

Bodur Gayrimenkul tarafından inşa edilen TAGO Architects tasarımı Daire Kartal, çevresel etkiler, manzara ve gün ışığından etkin faydalanıyor. Kale ve Kalebodur ürünlerinin kullanıldığı projenin iç mekan tasarımını ise Gönye Proje Tasarım üstlendi.

Kartal’da tek bir blok halinde tasarlanan Daire Kartal, genç ve dinamik formuyla çalışma hayatına yeni atılan genç yetişkinlere, aktif yaşam tarzını benimseyen beyaz yakalılara ve tek çocuklu genç ailelere hitap ediyor. Tüm daireleri deniz manzarasını görecek şekilde planlanan konut kompleksi 1+1 ve 2+1 daire çözümleriyle kurgulanmış.

Yapının E5 Karayolu’na bakan cephesi masif etkisiyle dikkat çekerken diğer tarafta Adalar ve deniz manzarasıyla buluşan cephesindeki şeffaf mimari tasarımıyla ve buna uygun form ve plan yapısıyla ön plana çıkıyor. E5 Karayolu’na bakan cephenin sağır bir cephe olarak tasarlanmış olması, cephede kullanılan doğrama ölçülerinin daha küçük seçilmesi ve malzeme oranlarının optimize edilmesi sayesinde trafik ve gürültünün iç mekanlardaki etkisinin azalması sağlanmış.

Manzara yönelimi ve gün ışığından yararlanan daireleri ile kullanıcılarına modern ve yalın bir çizgi sunan projede, iç mekanlar da sosyal hayatın ön planda olduğu bir kurguya sahip. Yüzme havuzu, açık hava aktivite alanları ve fitness salonlarının bulunduğu yapının sosyal olanakları sayesinde bireysel yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedeflenmiş. Telefon kontrollü akıllı ev sistemiyle donatılmış proje, aynı zamanda yeşil bina olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Projedeki yeşil alan kullanımı, peyzaj alanlarının görsel sunumu ve birebir kullanıcı deneyimi ile zenginleşiyor. Kullanıcıların ortak kullanıma açık sosyal alanlara erişimi de bu durumu destekler nitelikte.

Daire Kartal’ın havalimanına, adliyeye ve finans merkezlerine olan yakınlığı; projenin genç ve çalışan kullanıcı kitlesine hitap etmesinin başlıca sebeplerinden. Şehir merkezinde konumlanmasıyla ilgi uyandıran yapı, metro ve minibüs hatları gibi sık kullanılan toplu taşıma araçlarına yakınlığıyla ve ulaşım olanaklarıyla dikkat çekiyor.

  1. Mimari tasarım: TAGO Architects
  2. Tasarım ekibi: Gökhan Aktan Altuğ, Müge Eker Eryayar, Mevlüt Duymaz, Necip Coşkun, Seda Genç Yıldırım, Emre Kurbak, İlksen Arıs İğci, Selva Şahin, Elif Demirel
  3. Proje yeri: Kartal, İstanbul
  4. Proje tipi: Konut
  5. İşveren: Bodur Gayrimenkul
  6. Toplam inşaat alanı: 35.000 m²
  7. İnşaat başlangıç yılı: 2016
  8. İnşaat bitiş yılı: 2018
  9. Yüklenici: Çukurova İnşaat

Bu Ayın Bülteninden

adadb02ceb65f16251e9f57b19147f57
Söyleşi

Değerler Örüntüsü

“Değerler sistemi konusundaki tartışmamızı daha yaygın olarak sürdürmemiz gerektiğini, illa mimarlıkla ilgili değerler değil yaşama karşı vermemiz gereken bir hesap olduğunu düşünüyorum.” -Ali Cengizkan

İncele Angle Right
158963ba7b51a1a4485c72b387acfccc
Haber

UNICERA 2019’un Ardından

UNICERA Fuarı kapsamında Demirden Design ve Kaleseramik Teşhir Tasarım Ekibi’nin ortak çalışmasıyla hazırlanan Kale standında, Kaleseramik'in yenilikçi ürünlerinin alternatif kullanım örnekleri sunuldu.

İncele Angle Right
8cee86e1ea23be5c1554293abcd0e395
Proje

Kentin Kıyısında

İspanya-Portekiz sınırında bulunan Plasencia yerleşiminin kıyısındaki Selgascano tasarımı oditoryum ve kongre merkezi, iklim koşullarının etkisi altında şekillenen bir araziye yerleşiyor.

İncele Angle Right
b35f33a34898ecc708aba08be02647c0
Söyleşi

Tasarımda Süreklilik Arayışları

MEES Mimarlık kurucuları Esra Yılmaz Keskin ve Mete Keskin ile yoğun göç altında olan İzmir’de sürdürdükleri pratikleri ve Türkiye’de mimarlığa verilen değer üzerine konuştuk.

İncele Angle Right