Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Infobip Kampüsü

3LHD hızlı büyüyen unicorn IT şirketi Infobip için, Zagreb’de yeni karma kullanımlı bir bina tasarladı. Şirket proje için Zagreb’in güneyinde, seçkin olmasa da altyapısı iyi bağlanmış bir yer seçti. Seçilen bölge doğal peyzaj ve nitelikli kamusal alan eksikliği olan, alçak katlı konut sistemlerinin olduğu bir alanda yer alıyor.

Bina, çalışanlarına iş günü süresince gereksinim duyacakları her şeyi karşılayacak şekilde, kendine yeten bir organizma olarak tasarlanmış. Yatırımcı, ofislere, çalışanlar ve misafirlere yönelik olan konaklama bölgesine ek olarak konferans salonu, restoran ve rekreasyon alanları gibi çeşitli eşlik edici mekanlar da talep etmiş. Projenin karma karakteri, birbirinin üzerinde olan mekânsal unsurların ve program unsurlarının yığılması fikrine izin veriyor. Bina temel olarak merkezdeki atriumda bir araya gelen ofisleri ve üzerindeki ince düşey bloğu-yerleşim unitesini- içeriyor. Geçiş katı binanın mekânsal organizasyonunda anahtar bir role sahip. Açık park alanı ve girişi ile zemin kat banliyö bölgesinde ihtiyaç duyulan otoparklı yapı fikriyle temellendirilmiş.

Restoran, konferans salonu ve geniş teras parkı ile nitelenen 4 katlı kütle kısmındaki ilk kat, zemini düşey bloğa bağlıyor. Burası rahat ve enformel buluşmaların olduğu bir yer ve binanın kalıcı ve geçici kullanıcıları arasında bir bağlantı sağlıyor. Bu, binanın karşısında yer alan farklı kent, program ve sosyal peyzajın arasındaki geçiş senaryosunu sistematik bir şekilde yansıtıyor.

Binanın yapısı ve altyapısı binanın iç ve dış tasarımının açık bir parçası olarak çıplak bırakılırken, tüm inşa unsurları dikkatlice koordine edilmiş. Bina kendi kendisini tamamlayan mekânsal ve teknolojik bir organizma olarak bir “fonksiyonel ve kavramsal şeffaflık”ı göstererek net bir şekilde işlevselleşiyor.

Infobip binası eş çalışma ortamı sunarken, şirketin yüksek tutkusunu yansıtan mimari bir kompleks olarak yükseliyor. Proje kimlik konusunda serbest, mimari keşif vaadeden ve kendine yeten ancak içe kapanık olmayan tipolojileri deneyimlemek için en uyumlu olacak tarihi miras ve diğer parametrelere zemin hazırlayan şehrin kenarındaki yerleşim yerlerine işaret ediyor.

--

Yer: Zagreb, Hırvatistan

Ofis: 3LHD

Mimari Proje Ekibi: Sasa Begovic, Marko Dabrovic, Tatjana Grozdanic Begovic, Silvije Novak, Paula Kukuljica, Marijana Pivac, Nikolina Muža, Jure Živković, Krunoslav Szoersen, Leon Lazaneo, Daša Manojlović, Koraljka Brebrić Kleončić, Ana Bjelić, Ana Bjelić, Ida Ister

İşveren: İnfobip

İnşaat Alanı: 2916 m2

Peyzaj Projesi: Studio Kappo – Sanja Bibulić

İç Mekan Projesi: Fabrika

Statik Projesi: Palijan – Ivan Palijan

3 Boyutlu Görselleştirme: Mario Harni, Branimir Turčić

Şantiye Yöneticisi: PDM savjetovanje

Bu Ayın Bülteninden

c915291828e403febd92e292a1cd0ed6 (1)
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Adnan Aksu

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'da Prof. Dr. Abdi Güzer'in konuğu AZ Aksu Mimarlık'ın kurucularından Adnan Aksu oldu.

İncele Angle Right
e64d81d9cedc150dafba4fa9b9fb68c7
Proje

El Roser Sosyal Merkezi

Josep Ferrando Architecture, Gallego Arquitectura ile iş birliği içinde 1929'da Reus Katalonya’da inşa edilen eski Reus hapishanesini, El Roser Sosyal Merkezine dönüştürdü.

İncele Angle Right
bbfb425bafccab7c038d8e3d2eec2bf4
Proje

Barselona Trinitat Vella Topluluk Merkezi

Barselona'nın Trinitat Vella semtindeki Topluluk Merkezi, yerel sosyal politika yönetiminde öncü bir proje. Bir Kadın Bilgilendirme ve Dikkat Noktası da dahil olmak üzere çeşitli sosyal hizmet ve kurumları barındırıyor ve yapımındaki ahşap kullanımı sayesinde sıcak ve misafirperver bir mahalle buluşma alanı olmayı hedefliyor.

İncele Angle Right
2429440e991f8cd5e8e3736b2a988f6f
Referans

Çağlayan & Alper Evi

Yalova Güneyköy’de konumlanan ve 1990'larda inşa edilmiş, 11 konuttan oluşan bir site içinde yer alan Çağlayan & Alper Evi Per Se Mimarlık tarafından projelendirildi. Proje, mevcut villayı genç bir çiftin hafta sonu evine dönüştürmeyi amaçlayan kapsamlı bir yenileme projesidir. Yenileme, planın güncel ihtiyaçlar doğrultusunda revize edilmesini, aynı zamanda mevcut malzeme paletinin bütünüyle yeniden ele alınmasını içermektedir:

İncele Angle Right
93c04222ead0a577fe6e2be71f046e9a
Proje

80 Charlotte Street

Arup’un 80 Charlotte Street Londra’daki yeni binası Make Architects tarafından tasarlandı. Derwent London tarafından geliştirilen ofis yapısı net sıfır enerjili ve karbon sıfır bina.

İncele Angle Right
8dae86103375e5e661c24c807b9b78a6
Proje

CASA 15

Braga’da ışığın sosyal mekanları öne çıkararak farklı mekanlara hayat verdiği ve özel alanlarda mahremiyeti koruduğu, AM-arqstudio studio tarafından tasarlanan bir ev.

İncele Angle Right
d3f5658ef69497bac730435480e57cdd
Referans

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kompleksi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ulusal yarışma için hazırlanan ve birincilik ödülü kazanan projede; arazi koşulları, mevcut kent yerleşimi verileri ve kentsel gelişim projeksiyonu değerlendirilerek, bir tasarım önerisi geliştirilmiştir.

İncele Angle Right
e267f6cee0f9212cd7b250d5a864009e
Haber

Nişan Yaubyan’ı Kaybetmenin Derin Üzüntüsünü Yaşıyoruz...

Mimar Sinan Büyük Ödülü sahibi, Kaleseramik Binası ve Çanakkale Seramik Fabrikası Misafirhanesi gibi Kalebodur’un şu an bile kullandığı pek çok nitelikli yapının tasarımı ile birlikte, uzun yaşamına birçok mesleki başarıyı sığdıran Nişan Yaubyan’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

İncele Angle Right