Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

2023 Pritzker Mimarlık Ödülü David Chipperfield'e Verildi

David Alan Chipperfield, 2023 Pritzker Mimarlık Ödülü'nün sahibi oldu.

Chipperfield, Kalebodur'un düzenlediği "Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor" serisinin 2015 yılında konuğu olmuştu ve İstanbul Kongre Merkezi'nde verdiği konferans büyük bir ilgiyle izlenmişti.

Chipperfield, Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da kamusal, kültürel ve akademik binalardan konutlara oradan da şehir planlamasına uzanan 100’ün üzerinde çalışmasıyla kırk yılı aşkın bir süredir çalışmalarını sürdürüyor. Chipperfield, Pritzker Mimarlık Ödülü’nün 52. sahibi.

“Bu olağanüstü ödülü aldığım ve hepsi de mesleğe bu kadar çok ilham vermiş olan önceki kazananlarla yan yana anıldığım için çok heyecanlıyım. Bu ödülü, dikkatimi yalnızca mimarinin özüne ve anlamına değil, aynı zamanda iklim değişikliği ve toplumsal eşitsizliğin varoluşsal zorluklarını ele almak için mimarlar olarak yapabileceğimiz katkıya yönlendirmeye devam etmek için bir teşvik olarak alıyorum. Mimarlar olarak, sadece daha güzel bir dünya değil, aynı zamanda daha adil ve daha sürdürülebilir bir dünya yaratmada daha belirgin ve katılımcı bir role sahip olabileceğimizi biliyoruz. Bu zorluğun üstesinden gelmeli ve gelecek nesle bu sorumluluğu vizyon ve cesaretle benimsemeleri için ilham vermeliyiz.” David Chipperfield

Önemli eserleri arasında ayrıca River and Rowing Museum (Henley-on-Thames, Birleşik Krallık, 1997), BBC İskoçya genel merkezi (Glasgow, Birleşik Krallık, 2007), Turner Contemporary (Margate, Birleşik Krallık, 2011), Campus Saint Louis Sanat Müzesi (Missouri, Amerika Birleşik Devletleri, 2013), Campus Joachimstraße (Berlin, Almanya, 2013), Museo Jumex (Mexico City, Meksika, 2013), One Pancras Square (Londra, Birleşik Krallık, 2013), Royal Academy of Arts masterplanı (Londra, Birleşik Krallık, 2018), Hoxton Press (Londra, Birleşik Krallık, 2018) ve Kunsthaus Zürich (Zürih, İsviçre, 2020) bulunuyor.

2023 Pritzker Ödül töreni Mayıs ayında Atina’da yapılacak.

Bu Ayın Bülteninden

Nilufer Kozikoglu
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Nilüfer Kozikoğlu

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof. Dr. Abdi Güzer'in Ocak ayında konuğu Nilüfer Kozikoğlu oldu.

İncele Angle Right
Avenuesshenzhenprimaryschool
Proje

Avenues Shenzhen Primary School

Avenues Shenzhen Kampüsü: eski bir sanayi bölgesini 21. yüzyılın eğitim kampüsüne dönüştürüyor.

İncele Angle Right
Romatre
Proje

Roma Tre Rektörlüğü

Mario Cucinella Architects, Roma Tre Üniversitesi Rektörlük yapısını tamamladı.

İncele Angle Right