Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Classic Meets Modern

KiKİ ARCHi tarafından tasarlanan, Pekin’de bulunan geçmiş ve moderni buluşturan ev.

Antik Çin kitaplarında, altın Nanmu nadir bir malzeme olarak tanımlanır. Özel bir dokusu ve ipeksi bir parlaklığı, ince bir kokusu vardır ve çok zarif bir görünümlüdür. Tıpkı iyi tasarlanmış bir ev gibidir – uyumlu tasarım mantığı sağlam bir “iç yüzey” oluştururken elit bir görüntü ise güzel bir “dış yüzey” sunar ve uzun süre sevdiklerinizle birlikte güzel bir hayat sağlar.

KiKi ARCHi, Pekin’de gelenekleri modernlikle harmanlayan bir ev tasarladı. Sahibin klasik koleksiyon hobisi ile çağdaş yaşam tarzına uygun tasarım konsepti birleştirildi. Evin yapısını, düzenlemesini, gün ışığını ve malzeme dokusunu yeniden planlayarak ve ayarlayarak, hayatta “ritüel duygusu” ve “özellikle” ve mekan ve sergileme tasarımı arasındaki denge gösteriliyor.

Ev, bir bahçe terası, bir bodrum katı ve zeminin üzerinde 2 kat ile bir çatı katından oluşuyor. Sahibinin günlük hayatta en uzun süre kaldığı ilk kat, tasarımın kilit noktası. Bu alan; hol, yemek odası, mutfak, çay odası, açık hava avlusu vb. içeriyor. Tasarımın teması “Nanmu ve Modern Yaşamın Birlikte Yaşaması”. Ton, ışık ve doku, Nanmu mobilya ile çevre arasındaki ilişkiyi dengelemek için referans olarak alınmış. Siyah, beyaz ve gri renkleri yaygın olarak kullanılıyor ve sırasıyla “geleneksel, modern ve geçiş” sahnelerinin temsilcisi olarak gösteriliyor.

Proje Yeri: Pekin, Çin Halk Cumhuriyeti

Proje Ofisi: KiKi ARCHi

Tasarım Ekibi: Saika Akiyoshi, Tianping Wang

Peyzaj Projesi: WILD-SPACE

Fotoğraf: ZHANYING Studio

Proje Başlangıç Yılı: 2021

Proje Bitiş Yılı: 2021

İnşaat Başlangıç Yılı: 2021

İnşaat Bitiş Yılı: 2022

Bu Ayın Bülteninden

Emineogunmehmetogun
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Emine Öğün & Mehmet Öğün

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof. Dr. Abdi Güzer'in Mart ayında konuğu kendi isimleri ile kurdukları mimarlık pratiklerini sürdüren Emine Öğün ve Mehmet Öğün oldu.

İncele Angle Right
Atomy Headquarter 10
Referans

Park Adhocracy

L'EAU Design lab’ın ATOMY Co., Ltd. için tasarladığı ödüllü Park Adhocracy yapısı, Güney Kore'nin başkenti Seul’de bulunuyor.

İncele Angle Right
Mall Of Islamabad
Referans

Mall of Islamabad

Pakistan'ın başkenti Islamabad'da yer alan Blue Area'daki Main Jinnah Caddesi'nde konumlanan Mall of Islamabad, Bahria Town tarafından geliştirilen ticari bir gayrimenkul projesi.

İncele Angle Right
Hong Kong Palace Museum
Proje

Hong Kong Palace Museum

Rocco Design Architects Associates Hong Kong Palace Museum projesini tamamladı.

İncele Angle Right
Powerlong Ideas Lab
Proje

Powerlong Ideas Lab

X+Living, müşterilerin ve bilgi teknolojisi yaratıcılarının etkileşimleriyle gelişimin ve ortak araştırmaların yapılması umuduyla, Şanghay'da bilginin daha fazla edinildiği ve yayıldığı Powerlong Ideas LAb’ı tasarladı.

İncele Angle Right