Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Mall of Islamabad

Pakistan'ın başkenti Islamabad'da yer alan Blue Area'daki Main Jinnah Caddesi'nde konumlanan Mall of Islamabad, Bahria Town tarafından geliştirilen ticari bir gayrimenkul projesi.

Projenin dış cephe tasarımında 7.710 metrekare Uptown light Kalesinterflex seramik levha ve 1065 metrekare Oxido oil Kalesinterflex seramik levha kullanıldı.

Karma kullanımlı bina, tüm modern olanaklara sahip alışveriş merkezi, yemek alanı, şirket ofisleri ve daireler sunuyor. Geniş bir araziye yayılan AVM, 21 kattan oluşuyor ve bu durum onu komşu şehirlerde açılan AVM'ler arasında iddialı bir yüksekliğe sahip kılıyor.

Mall of Islamabad, bugün için mümkün olan en iyi ortamı sağlamak için geçmişin düşüncesini geliştirmekle ilgileniyor. Yapı, İslamabad toplumunun ihtiyaçlarını yansıtmak için titizlikle tasarlanmış, perakende satış, ofis, rezidans daireleri ve misafirperverliği bir araya getiren ve bu hacimleri birbirine entegre eden, tek bir yerde kolayca erişilebilir hale getiren büyük çaplı bir karma kullanım projesi olarak ele alınmış. Tasarım, geleceğe dair cesur ve kendinden emin bir vizyon sunuyor. İç mekan tasarımı, yeni bir paradigmayı ifade eden, yaşama, çalışma ve oyun konseptine yeni bir boyut katan, bir dizi işlevi kapsıyor. Tasarımda kullanılan renk paleti yapının görünürlüğünü artırıyor.

Mall of Islamabad, sonsuzluk havuzu, SPA, çatı katı restoranı, önde gelen dünya markaları, konforlu ofis alanları ve ideal rezidanslar dahil olmak üzere zengin lüks olanaklarla rahatlık ve dinlenme mekanları sunuyor.

Mall of Islamabad'ın masterplanı, yüksek nitelikli mühendisler ve mimarlar tarafından tasarlanan ve geliştirilen en ayrıntılı projelerden biri. Yaklaşık 85.000 metrekarelik (park alanı dahil) alışveriş merkezi 20 katlı ve yaklaşık 50 metre yüksekliğe sahip. Asya'nın en büyük gayrimenkul geliştiricisi Bahria Town Pvt. Ltd ve DASCON İnşaat tarafından projenin inşaatına 2014 yılında başlanmış.

Yapının mavi olan kısmı dört bölüme ayrılmış: birinci bölüm ticaret ve perakende alanı olarak, ikinci bölüm restoran ve kafelerden oluşan Food Court, üçüncü bölüm, şirket ofisleri ve dödüncü bölüm, Margalla Tepeleri'nin ve yemyeşil İslamabad'ın doğal manzarasını sunan konut projesi olarak tasarlanmış

Yer: Pakistan, Islamabad

Yüklenici: Bahria Town Pvt. Ltd, DASCON İnşaat

İnşaat Alanı: 84541.77 m2

İnşaat Başlangıç Yılı:2014

İnşaat Bitiş Yılı: 2023

 

Bu Ayın Bülteninden

Emineogunmehmetogun
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Emine Öğün & Mehmet Öğün

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof. Dr. Abdi Güzer'in Mart ayında konuğu kendi isimleri ile kurdukları mimarlık pratiklerini sürdüren Emine Öğün ve Mehmet Öğün oldu.

İncele Angle Right
Atomy Headquarter 10
Referans

Park Adhocracy

L'EAU Design lab’ın ATOMY Co., Ltd. için tasarladığı ödüllü Park Adhocracy yapısı, Güney Kore'nin başkenti Seul’de bulunuyor.

İncele Angle Right
Classicsmeetsmodern
Proje

Classic Meets Modern

KiKİ ARCHi tarafından tasarlanan, Pekin’de bulunan geçmiş ve moderni buluşturan ev.

İncele Angle Right
Hong Kong Palace Museum
Proje

Hong Kong Palace Museum

Rocco Design Architects Associates Hong Kong Palace Museum projesini tamamladı.

İncele Angle Right
Powerlong Ideas Lab
Proje

Powerlong Ideas Lab

X+Living, müşterilerin ve bilgi teknolojisi yaratıcılarının etkileşimleriyle gelişimin ve ortak araştırmaların yapılması umuduyla, Şanghay'da bilginin daha fazla edinildiği ve yayıldığı Powerlong Ideas LAb’ı tasarladı.

İncele Angle Right