Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Fenwick

Edition Office’in tasarladığı Fenwick, Avustralya’da bir banliyö olan Kew’de Yarra Bend Park'ın bitişiğinde, Birrarung-Yarra Nehri'nin dikkat çekici bir kıyısında konumlanıyor.

Yamacın kenarına tünemiş, nehir boyunca kuzeye uzanan geniş ve güçlü manzaralara sahip olan arazi, şehre bu kadar yakın ve ender görülen manzaralarla engelsiz bağlantılara izin veriyor. Arazi ayrıca, nehre bitişik eğimli bir alan boyunca kıvrılan, iyi korunmuş 50’ler ve 60’ların savaş sonrası evlerinin yoğun olduğu bir çevreye sahip.

Arazi, bu bağlantıların planın derinliklerine işlenmesini ve alan üzerinden sokağa çekilmesini gerektiriyor, uzak manzaraya olan bu bağlantının kamusal alanın bir parçası olarak kalmasına izin veriyor.
Yoğunluğu görsel bir geçirgenlik ile dengelemek, bu bağlantıyı sürdürmek için kritik öneme sahip olmuş.

Daha büyük bir bütün yerine görsel olarak bağımsız üç pavyon, komşu evlerle benzer ölçekli formların dengesini sağlarken, etraflarını çevreleyen daha yakın yeşil alanlara bağlanıyor. Bu pavyonlar aynı zamanda, alandaki unsurları da yeniden çerçeveliyor.

Kuzeye, nehre ve vadiye açılan yaşam alanları, sirkülasyon yolları bu alana bağlanacak şekilde uzaktaki manzarayı planın derinliklerine çekerek planlanmış, planlanmış.

Peyzaj tasarlanırken yapının da bu peyzajda kaybolması amaçlanmış. Yapının zemin katını arazide gizlemek, gömmek anlamına geliyordu. Kütle ve ölçek, her bir zemin döşemesini hafifçe kaydırarak ve döndürerek yumuşatılmış ve perde duvarlar uygulanmış Hava koşullarına dayanıklı ve eskiyecek olan bakır tarama, aksi takdirde amaca yönelik olarak sağlam, dokulu, prekast beton konstrüksiyona bir incelik getirdi.
İçeride yaşamak ve manzaraya bağlı olmak konfor ve ayrıntılarla dolu ışıkla dolu özel alanların üretilmesinde önemli bir itici güçtü. Flack stüdyosu, iç mekanlara manzara ve bağlama sezgisel bir öneri getirerek, dramatik nüans anlarıyla sıcaklık ve sakinlik yarattı.

--

Proje Yeri: Kew, Victoria, Avustralya

Proje Ofisi: Edition Office

Tasarım Ekibi: Kim Bridgland, Aaron Roberts, Molly Hibberd, Erin Watson

Ana Yüklenici: Coben Building

Peyzaj Projesi: Eckersley Garden Architecture

İç Mekan Projesi: Flack Studio

Fotoğraf: Rory Gardiner

İnşaat Bitiş Yılı: 2022

Bu Ayın Bülteninden

Adnan Kazmaoğlu
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Adnan Kazmaoğlu

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof.Dr. Celal Abdi Güzer'in bu ayki konuğu Adnan Kazmaoğlu MAM kurucusu Adnan Kazmaoğlu oldu.

İncele Angle Right
Ora Kocanda Kravsko 2 Boysplaynice 01
Proje

Kocanda Kravsko II

Kravsko'daki eski seramik fabrikasının dönüştürülmesinin ikinci aşamasını ele alan proje ORA (original regional architecture) tarafından tasarlandı.

İncele Angle Right
FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS ALAMO HOUSE PHOTO LQ 002
Proje

Álamo House

Madrid'de konumlanan Álamo House'un mimari tasarımı Fran Silvestre Arquitectos'a, iç mekan tasarımı ise Alfaro Hofmann'a ait.

İncele Angle Right