Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Cucq Skate Park

2022 yılında, peyzaj ve şehir planlama stüdyosu Espace Libre’nin tasarladığı Skate Park, Cucq’ta bulunan Stella Plage’da yer alıyor.

Sahil ve Place de l’Étoile arasında yer alan 3.000 m2’lik yeni birim, Stella Plage yapılanmasının bir kısmını oluşturuyor: Place de l’Etoile’in yeniden tasarlanması, Cours des Champs Elysées boyunca uzanan ekolojik koridorların yaratılması ve sahil ile Place de l’Etoile arasında yer alan konut projesi. Bu bölge aynı zamanda; sahil, Skate Park’ın güneyinde bir konut alanı, kum tepelerinin muhteşem manzarasına bağlanan bitişik sokaklar ve bir otoparkı kapsıyor. Yeni tesis ise bu birimlerin kesişiminde yer alıyor.

Bu sebeple alan; çevredeki tesislerle devamlılık içinde bir park olarak tasarlamış. Park, mini tırmanma duvarı ve basketbol potası içeriyor. Parktaki kıvrımlar ise deniz ve tepe formlarının yumuşaklığından ilham alarak kurgulanmış.

Scooterlara, kaykaylara, bisikletlere, patenlere ve diğer kayma meraklılarına açık olan yapı, herhangi bir sistemle çevrelenmemiş (açılış ve kapanış saatleri olmasına rağmen) ve herkesin özgürce dolaşmasına olanak tanıyor.

Nisan 2022’de tamamlanan mimari ve peyzaj projesi Cucq Skate Park, bir yıl sonra tam olarak rağbet görmeye başlamış. Peyzaj çalışmasında uygulanan bitkilerin büyümesi ilerlemiş ve adrenalin içeren aktiviteleri sevenler için vazgeçilmez bir alan haline gelmiş.

Bu Ayın Bülteninden

Saltgalata
Sergi

Türkiye’de Mimarlık Eğitimi: 18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri Sergisi

Türkiye’de Mimarlık Eğitimi: 18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri Sergisi, 6 Aralık’ta Salt Galata’da ziyarete açıldı.

İncele Angle Right
3000 9 1806 Photo NK 37 Copyright Nick Kane
Proje

98-100 De Beauvoir Road

Henley Halebrown, De Beauvoir Yolu üzerinde yer alan 19. yüzyıl ortasında yapılmış endüstriyel yapıyı stüdyo/çalışma alanına dönüştürdü.

İncele Angle Right
Hytta 09 Studio Flusser
Proje

Hytta

Adam Hofman ve Dominik Ilichman tarafından tasarlanan Hytta, Çek Cumhuriyeti'nde bulunuyor.

İncele Angle Right
Basis 9
Proje

Park Malevich

Ivan Okhapkin, Maria Repkina ve Zakhar Smirnov tarafından tasarlanan Park Malevich, Moskova'da yer alıyor.

İncele Angle Right