Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Park Malevich

Ivan Okhapkin, Maria Repkina ve Zakhar Smirnov tarafından tasarlanan Park Malevich, Moskova'da yer alıyor.

Projenin amacı koruma altındaki doğal alanlar için iyileştirme standartlarını dikkate alarak Barvikha ve Nemchinovka bölgelerinin yanında modern bir park konsepti geliştirmekmiş.

Bu amaca ulaşmak için bağlam üzerine çalışarak ve mekan kimliğini araştırarak park için bir konsept geliştirmek üzerine çalışmalar yapılmış. Tasarımcılar araştırma sürecinde bölgenin, ünlü Rus avangart sanatçı Kazimir Malevich’den çokça etkilendiğini öğrenmiş. Malevich 1917’den sonra Nemchinovka’nın komşu köylerine sık sık ziyarette bulunmuş ve fazlaca ilham almış. Hatta sanatçıyı araştııranların mutlaka duyduğu, “Malevich meşe ağacı” üzerine bir efsane bile bulunuyor. Parka Malevich adını vererek mekanın tarihine bir gönderme yapılmış. Bu durum, Rus süprematizmine atıfta bulunarak bölgenin imajını önceden belirlemiş.

Yapının ana konsepti, doğa ve sanat arasındaki bağlantıyı yeniden yaratmak. Bu amaç doğrultusunda; kare, daire, üçgen gibi temel geometrik figürlere yakın basit formlar ve yansıtıcı yüzeyler (siyah renkli paslanmaz çelik) kullanılmış. Mimarinin biçimlendirilmiş sadeliği, bölgenin canlılığını ve doğal güzelliğini vurguluyor.

Parkın işlevsel alanları, yerel halkın taleplerine göre tasarlanmış. Örneğin, hemen her hava koşulunda oynayan güçlü bir voleybol topluluğu mevcutmuş. Tasarımcılar da sahalarını hem korumuş hem de yenileyerek daha konforlu hale getirmişler. Parkta ayrıca futbol sahaları, tenis ve badminton kortları, pavyonlar ve tribünlerle yeni bir spor kümesi de yerini almış. Parktaki pavyonlar, süprematizm kompozisyonlarından ilham almış, kafe ve sanat alanlarıyla donatılmış.

Park alanları ise mevcut arazideki ormanlık alanı maksimum seviyede korumak üzerine kurgulanmış.

Bu Ayın Bülteninden

Saltgalata
Sergi

Türkiye’de Mimarlık Eğitimi: 18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri Sergisi

Türkiye’de Mimarlık Eğitimi: 18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri Sergisi, 6 Aralık’ta Salt Galata’da ziyarete açıldı.

İncele Angle Right
3000 9 1806 Photo NK 37 Copyright Nick Kane
Proje

98-100 De Beauvoir Road

Henley Halebrown, De Beauvoir Yolu üzerinde yer alan 19. yüzyıl ortasında yapılmış endüstriyel yapıyı stüdyo/çalışma alanına dönüştürdü.

İncele Angle Right
Hytta 09 Studio Flusser
Proje

Hytta

Adam Hofman ve Dominik Ilichman tarafından tasarlanan Hytta, Çek Cumhuriyeti'nde bulunuyor.

İncele Angle Right
23 07 19 SKATEPARK STELLA PLAGE 377 R
Proje

Cucq Skate Park

2022 yılında, peyzaj ve şehir planlama stüdyosu Espace Libre’nin tasarladığı Skate Park, Cucq’ta bulunan Stella Plage’da yer alıyor.

İncele Angle Right