Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

İstanbulSMD 10 Yaşında

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), 10. yılını Kalebodur ana sponsorluğunda kutladı.

29 Kasım Perşembe günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenlenen geceye sektörün birçok ismi katıldı. İstanbulSMD onur üyelerinin de bulunduğu gecede mimarlık mesleğinde birlik ve beraberliğin önemi tekrar vurgulandı.

Gecede Kalebodur adına plaket alan Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı İhsan Karagöz; “55 yıldır Türkiye'nin yapıtaşlarını üreten Kalebodur, son 10 senesinde İstanbulSMD'nin kuruluşundan bugüne dernek ile beraber olmaya devam ediyor. 10. yıllarını kutluyorum. Bu özel gecede burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Ayrıca İstanbulSMD'nin kurucularından ve aynı zamanda şirket binamızın da mimarı olan Nişan Yaubyan'ın da derneğe katkıları büyük. Dernek üyelerine ve tüm davetlilere teşekkür ediyorum.” dedi.

10.Yıl Gecesi kapsamında ‘İstanbulSMD Mimarlığa Katkı Onur Ödülü’ne sektör duayenlerinden Doğan Kuban layık görüldü. Ödülünü İstanbulSMD Başkanı Oğuz Öztuzcu'dan alan Doğan Kuban, k``ısa bir konuşma yaptı.

Gecenin sürprizi ise İstanbulSMD üyelerinden Levent Aksüt'ün keman dinletisi oldu.

İstanbulSMD'nin 10. yılı sebebiyle Dernek Başkanı Oğuz Öztuzcu ve davete katılan mimarlara görüşlerini sorduk;

Oğuz Öztuzcu: İstanbulSMD 10. yılını kutlarken başkanı olduğum için ayrıca mutluyum. 2-3 kişilik bir kadrodan bugünkü duruma gelmesi çok memnun edici. 10 yıl sonra 20. yaşını kutlarken binlerce kişinin geldiği bir toplantı olacak. Mimarlığı doğru yaşatmak bizim görevimiz. Yaşasın mimarlık!

Aydan Volkan: Bu gece burada ne kadar büyük olduğumuzu gördük. Sadece dernek üyeleri değil davet ettiğimiz diğer mimar arkadaşlar da geldiler. İyi bir sinerji yakaladığımızı düşünüyorum. Kalebodur özellikle son 10 yıldır sadece ürünleriyle değil mimarlarla ilgili organizasyonlarda bize destek oluyor. Sadece ürün satışı olarak bakmadan yanımızda olduğunu hissettiriyor, teşekkür ediyorum.

Baran Uyan: İstanbulSMD'nin çok yeni bir üyesiyim. Bu yaşta üye olmak gurur verici. Kalebodur'un özellikle son yıllarda mimarlara yaptığı katkıyı çok değerli buluyorum. Uluslararası satın almalarla sadece Türkiye'de değil kısa zamanda dünya çapında da bir marka olacağına inanıyorum.

Cafer Bozkurt: Uzun süre emek verdiğimiz bir işin 10. yılını kutluyoruz. Serbest mimarların birbirini tanımasını sağladık. Bu sayede mesleğe katkıda bulunuyoruz ve bununla gurur duyuyoruz.

Cem Sorguç: İstanbulSMD'nin nice 10 yıllar geçirmesini diliyorum. Çok genç bir dernek ve 10. yıl sonunda artık yavaş yavaş güçlendiğini gösteriyor. Derneğin görünenin ardında mesleğimize değerli katkılar sağlaması üzerine çalışmaları da var. Telif hakları, eğitim bursları, hukuki mücadeleler ve mimarlık ahlakı gibi konularla önümüzdeki dönemlerde daha bilinir olacağını düşünüyorum.

Doğan Hasol: Türkiye'de sivil toplum örgütlerinin uzun soluklu olması kolay değil. İstanbulSMD yoktan var edilmiş bir dernek ve mimarlığa katkıları bundan sonra da sürecek.

Gürhan Bakırküre: 4-5 yıldır İstanbulSMD'nin üyesiyim. Yönetimde de bulundum. İstanbul'un elit mimarlarını barındıran bir dernek. Bu kutlamanın 10 yılda bir değil de daha sık yapılmasını diliyorum. Burada herkesi bir arada görmek güzel. Kalebodur ise son yıllarda hem İstanbulSMD'ye hem de mimarlık mesleğine çok destek veriyor. Ayrıca ürün gamını da sürekli artırıyor. Mimarlar olarak ürünlerini daha çok kullanmaya başladık.

Korhan Gümüş: Böyle bir kalabalığı bir araya getirmek büyük başarı. Mimarlığın daha dirençli olabileceğini hissettim bu gece. Burada farklı kuşakları bir arada görebiliyoruz. Yayıncılığın da bunun omurgasını oluşturuyor olması çok güzel.

Fotoğrafların devamı için tıklayın.

Bu Ayın Bülteninden