Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Zoom TPU, Kale Trendler'deydi

Kale'nin düzenlediği etkinlik serisi “Trendler” konferansı, sektöründe öncü isimleri konuk ediyor ve trend kavramının farklı bakış açılarıyla yorumlanmasını sağlıyor. Kale'nin Levent Merkez Konferans Salonu'nda gerçekleşen Kale Trendler dizisinin 5 Aralık Çarşamba günkü konukları Zoom TPU mimarlık ofisinin kurucularından Atilla Kuzu ve Levent Çırpıcı oldu.

Atilla Kuzu konuşmasına trend kavramının ortaya çıkışını anlatarak başladı. 90'lı yıllardan sonra trend olan minimalizm kavramının yansımalarının 2000'li yıllardan itibaren Türkiye'de de görülmeye başladığını söyleyen Atilla Kuzu, bu ve benzeri kavramların ya da akımların kendi popülerliğini artırmak gibi kaygıları olduğunu sözlerine ekledi. Atilla Kuzu ayrıca, yeni ürün ya da durumların ilk zamanlarda tepkiyle karşılanmasına rağmen sonraları benimsendiklerinden de bahsetti.

Levent Çırpıcı ise trend kavramının eğilim olarak tanımlanmasının yanlış olduğunu vurgularken bunun nedenini trendin daha çok modayla bağlantılı bir kavram olması şeklinde açıkladı. Trendlerde önemli olanın karar vericiler olduğunu söyleyen Levent Çırpıcı, aslında kimsenin “bu trend olsun” demediğini ve trendin çok katı, karşısında durulabilecek bir şey olmadığını da sözlerine ekledi. Çırpıcı ayrıca, entelektüel olarak ne kadar bilinçli olunursa, yeni trend akımıyla karşılaşıldığında onun daha iyi özümsenebileceğini de belirtti.

Atilla Kuzu ve Levent Çırpıcı “20. Yüyıl Akımlar ve Trendler” başlıklı sunumlarının ardından trendlere olan yaklaşımlarını anlatan filmi gösterdiler.

Fotoğraflar: Gökhan Gezik

Bu Ayın Bülteninden

bca7ede7d1d9356349b7d3ccad22c933
Referans

OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

MartıD Mimarlık (Metin Kılıç ve Dürrin Süer) tarafından tasarlanan, geniş yüzeyleri porselen levhalarla kaplayabilme özelliği gösterdiği için Kalebodur’un Kalesinterflex ürünlerinin tercih edildiği OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ford Otosan ile OİB'nin Arka Pencere Sosyal sorumluluk projesi kampanyasının desteğiyle BREEAM sertifikası almaya hak kazandı. MartıD Mimarlık, proje hakkındaki sorularımızı yanıtladı.

İncele Angle Right