Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Renkli Anlatım

16 Ocak Çarşamba günü Kale Trendler'e konuk olan Erginoğlu&Çalışlar mimarlık ofisi kurucu ortağı Kerem Erginoğlu, “Renk Farkı Almıyoruz!” isimli sunumu gerçekleştirdi. İç mekan projelerinde renkleri kullanmayı sevdiklerini söyleyen Erginoğlu, “Her firmanın farklı kimlikleri var ve biz bu kimlikleri göz önünde bulundurarak mekanları tasarlıyoruz.” dedi. Erginoğlu yaptıkları tüm projelerin başlangıcında bir ressam gibi düşündüklerini ve kendilerine boş bir tual verildiğini ifade etti. Bunu da “Bize verilen boş tual kimi zaman bir arsa olabiliyor kimi zaman da daha önce başka bir mimar tarafından tasarlanmış üç boyutlu bir hacim.” şeklinde açıkladı.

Kentlerin de renkleri olduğunu söyleyen Kerem Erginoğlu, yapıların beyaz renkte olduğu Bodrum'dan örnek verirken, önceleri malzemeler yakın çevreden temin edildiğinden kentlerin kısıtlı renklere sahip olduğunu, şimdilerde ise farklı malzemelere erişimin kolay olmasının bu durumu değiştirdiğini belirtti. Yurtdışından örnekler de sunan Erginoğlu, Singapur'daki bir Hint mahallesinin orada yaşayanların kendi kültürlerine özgü renkleri kullanarak kendi yerel kimliklerini buraya nasıl yansıttığını anlattı. Doğal malzeme kullanılmış bir mekanda bu malzemeleri olduğu gibi bırakmayı tercih ettiklerini söyleyen Erginoğlu, son dönemdeki önemli trendlerden birinin de doğallık olduğunu belirtti. Ayrıca projelerde farklı ışık renklerinin kullanımının arttığını belirtirken bunun dozunun iyi ayarlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bir projeye başlarken firmanın karakteri ve çalışan profilini incelediklerini yaptıkları projelerden örnekler vererek anlatan Erginoğlu, özellikle Yemeksepeti.com ve Sahibinden.com firmaları için tasarladıkları ofislerin detaylarını aktardı. Her iki firmanın da genç ve dinamik bir çalışan yapısı olduğunu göz önünde bulundurarak buna özel tasarımlar yapmışlar. Çalışanların ofislerini benimseyebilmeleri ve mola sürelerinde eğlenceli vakit geçirebilmeleri için ise farklı mekanlar oluşturmuşlar.

Bu Ayın Bülteninden