Okulun tasarımı, yapının kentsel doku içinde kamusal etkileşimleri tetiklemesi ve açık bir eğitim öğretim ortamı sağlama temelinde gerçekleştirilmiş. Okulun hemen önündeki yürüyüş bandı, liman tarafında kentlilerin kullanacağı rekreasyon alanına dönüşecek, dinlenme ve etkinlik alanı olarak kullanılacak.
Ana okul binası, beş ila yedi katlı dört ayrı “kule”den meydana geliyor. Her bir kule farklı gelişim dönemlerindeki çocuklara özel ihtiyaçları karşılamak üzere kurgulanmış. En küçük yaştaki öğrenciler, yapının kullanıcıları arasında geniş bir yer kaplarken onlara ayrılmış alanlarda hem sınıf içi hem de sınıf dışı etkinliklerine cevap verecek yeşil doku, drama ve performans odaları gibi işlevler mekana eklenmiş. Okulun birimlere ayrılması öğrenci topluluklarının oluşmasını, yapı içinde yolun kolay bulunmasını sağlamış ayrıca yapıya has bir kimlik oluşturmuş.
Birimler, dışa dönük etkinliklerin ve işlevlerin yer aldığı müşterek alanları barındıran bir baza üzerine yerleşiyor. Burada bir fuaye, spor salonu, kantin, kütüphane ve etkinlik odaları yer alıyor ve bu mekanlar okul saatleri dışında da bölge halkının kullanımına açık olacak.
Okulun, özellikle küçük çocuklara ayrılmış açık oyun alanları da bu bazanın çatısı üzerinde konumlanıyor. Bu sayede daha güvenli bir ortam kurulmuş oluyor, çocukların su kenarına kontrolsüzce yaklaşıp kendilerini tehlikeye atmalarının önüne geçiliyor.
Yapının özgün cepheleri, 12.000 güneş paneli ile kaplanmış ve panellerin her biri güneş ışınlarından en etkin biçimde yararlanmak üzere payet benzeri bir etki yaratacak şekilde açılı konumlandırılmış. Cepheden elde edilen enerji, okulun yıllık enerjisinin yarısından fazlasını karşılıyor. Toplam 6.048 m² alan kaplayan panelleriyle okul, yılda yaklaşık olarak 200 megawatt saat enerji üretiyor ve Danimarka’nın en büyük güneş enerjisi sağlayan yapısı olma özelliğini taşıyor. Okulun yapı teknolojisi, öğrencilerin bu konudaki farkındalığını artırmak için müfredata dahil edilmiş.
Fotoğraflar: © Adam Mørk