Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Tarım Kampüsü

Yazgan Tasarım Mimarlık tasarımı Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, sürdürülebilirlik ilkelerini ön planda tutan ve sosyal olanaklarla zenginleştirilmiş bir kampüs yaşamı sunuyor.

Konya'nın Meram ilçesinde bulunan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Türkiye'nin gıda ve tarım dalında özelleşmiş ilk ihtisas üniversitesi olma özelliği taşıyor. Karma mimari programıyla öğrenci ve akademik personel mekanlarının yanı sıra bilim insanları, yatırımcılar ve yerel halkın da kullanabileceği kaynak ve tesis olanakları sunan projede kampüs üç farklı bölgeye ayrılmış. Birinci bölgede, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Yönetim ve Sosyal Bilimleri Fakültesi, Hazırlık Okulu, Yönetim ve İdari Bina ile Meslek Yüksek Okulu; ikinci bölgede ise kongre ve kültür merkezi, kütüphane, spor kompleksi, yemekhane, lojmanlar ve öğrenci yurtları bulunuyor. “Tekno-kent” olarak adlandırılan üçüncü bölgede de araştırma merkezi, ofisler ve laboratuvarlar yer alıyor.

Kampüs alanını kesen iki ana yol, birinci bölgedeki dairesel peyzaj kurgusunun ana aksları olarak rol oynuyor. Daireler dıştan içe doğru küçülüp alçalarak merkezi bir meydan tanımlıyor. Meydanda eğitim yapılarının zeminini de kapsayacak şekilde 268 metre çapında dev bir “yeşil çanak” oluşturulmuş. Meydanın altında bulunan sarnıç da bir yandan su tasarrufu ve bahçe sulama için kullanılırken bir yandan da kamuya açık bir müze olarak işliyor.

Bölgede yer alan eğitim ve araştırma yapıları, dairesel bir düzenle bu 4000 öğrenci kapasiteli meydanın etrafında konumlanıyor. Yapılar avlulu ve yerden yükseltilmiş. Böylelikle zeminde yapılar arası kesintisiz bir görüş sağlanıyor. Araçsız, yaya ve bisiklet dostu bu “yeşil çanak” öğrencilere serbest kamusal alan yaratıp, özgür dolaşım ve birçok kampüs aktivitesinin gerçekleşmesi için fon oluşturuyor.

Yeşil çatılar, güneş paneli tarlası ve yağmur suyu biriktirilmesi ile birçok sürdürülebilir özelliğe sahip “yeşil kampüs” yaya ve bisiklet yolları, bisiklet park yerleri ve elektrikli araç şarj istasyonları ile sağlıklı bir yaşam tarzını da teşvik ediyor.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinde çok amaçlı salonun fuayesinde ve ıslak hacimlerde Kalebodur ürünleri tercih edilmiş. Giriş ve fuaye alanlarının zemin kaplaması Kalesinterlex ile gerçekleştirilmiş. Ürünlerin uygulama kolaylığı, doku renk ve boyut alternatifleri ile tasarımda esneklik sağlaması ile birlikte inovatif özellikleri dikkate alınmış.

  1. Proje Adı: Konya Gıda Ve Tarım Üniversitesi
  2. Proje Yeri: Konya, Türkiye
  3. Proje Ofisi: Yazgan Tasarım Mimarlık
  4. İşveren: Konya Şeker
  5. Ana Yüklenici: Konya Şeker
  6. Proje Yöneticisi: Erya Mühendislik
  7. Statik Projesi: Erduman Mühendislik
  8. Mekanik Projesi: Okutan Mühendislik
  9. Elektrik Projesi: Yurdakul Mühendislik
  10. Altyapı Projesi: Diyap Proje
  11. Yangın Tahliye Projesi ve Güvenlik Danışmanı: Karina
  12. LEED Danışmanı: Ecobuild
  13. Fotoğraflar: Yunus Özkazanç
  14. Proje Yılı: 2014 – 2015
  15. İnşaat Yılı: 2016 – 2017
  16. Arsa Alanı: 22.960 m²
  17. Toplam İnşaat Alanı: 180.000 m²

Bu Ayın Bülteninden

5396a5f1e6592421a7e6e50292f93b12
Söyleşi

Unicera’da Bir Tasarım Stüdyosu

Unicera 2018 kapsamında Kaleseramik’in stant tasarımını gerçekleştiren Demirden Design ile tasarım yaklaşımlarını konuştuk. Demir Obuz ve Nil Deniz sorularımızı yanıtladı.

İncele Angle Right
8cc72042de2d1cf811bc958ec33e75f9
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Kampüste Konuşuyor

“Mimar, hiç görünmeyecek bir yerde de iş yapsa toplumsal hafızaya etki etmesi gereken bir konumda.” - Can Çinici Can Çinici ve Gül Güven, Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor Kampüs'te Celal Abdi Güzer'in konuğu oldu.

İncele Angle Right
c960f4bb25532620af220997c9a08b92
Haber

AKM Berlin’de Sergileniyor

Atatürk Kültür Merkezi’nin yeniden üretilmesine dair sergi Murat Tabanlıoğlu’nun küratörlüğünde, Architektur Galerie Berlin’de ziyarete açıldı. Kalebodur’un sponsorlarından olduğu sergi, 28 Nisan’a kadar ziyaret edilebilir.

İncele Angle Right
2bc938e91076e247269866f1bebd35f1
Söyleşi

Düzenin Peşinde

“ODTÜ Ar-Ge Binası için açılan yarışmanın başarısı, yarışmaların devamlılığı için çok önemliydi, o nedenle bende ayrı bir yeri vardır.” - Boran Ekinci Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'da Celal Abdi Güzer'in konuğu olan Boran Ekinci, mimarlıkta iş yapma biçimlerini değerlendiriyor.

İncele Angle Right