Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Truva Koleksiyonu’na EDIDA 2018 Ödülü

Çanakkale Seramik’in Can Yalman Design tasarımı Truva Koleksiyonu, EDIDA 2018 Ödülleri’nde, Duvar Kaplama kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

30 yıldır 25 ülkede yayınlanan Elle Decoration dergisinin uluslararası tasarım yarışması EDIDA Uluslararası Tasarım Ödülleri-2018’in kazananları belli oldu. Elle Decoration editörlerinin seçimleriyle belirlenen ve toplam 15 kategoride dereceye girenlerin ödülleri, Ulus 29’da düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Dünya çapında 100’ün üzerinde kayıtlı endüstriyel tasarıma imza atan Can Yalman, Çanakkale Seramik için 2018 Troya Yılı kapsamında tasarladığı Truva Koleksiyonu ile Duvar Kaplama kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Kültürel bir mirası, o dönemin bakış açısı ve duygusuyla ürüne aktarırken ürünü günümüz koşulları ve anlayışına adapte etmeye çalıştıklarını belirten Can Yalman, Çanakkale Seramik Truva Koleksiyonu ile ilgili: ‘’Truva, bir şehrin ötesinde çok katmanlı bir hikaye, değer ve kültür; 3500 yıllık tarihi boyunca taş, bronz ve metal işçilerinin en iyi örneklerine ev sahipliği yapmış yedi katmanlı bir şehir. Bu zenginliği alıp bir ürüne yedirmek çok zor; bu yüzden döneminin tasarım, estetik ve işçilik anlayışını inceleyerek Truva’nın mirasından parçaları çağımıza adapte edebileceğimiz ürünler tasarlamaya çalıştık.” dedi.

Truva Koleksiyonu, Troya’nın 3 bin 500 yıllık ihtişamlı geçmişine, dünya çapındaki değerine ve bu kültürel mirasın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla tasarlandı. Truva Koleksiyonu, Diadem ve Iliada serilerinden oluşuyor. Truva’da bulunan Priam hazinesinin en görkemli parçası olan “Diadem”, Helen’in tacı olarak da biliniyor. Diadem, bu ihtişam sembolünün günümüze uyarlandığı seramik serisi olarak, tüm dünyaya bu değerli kültürün bir parçasını yansıtıyor. Homeros’un İlyada destanından adını alan Iliada serisi, Truva'nın yedi katmandan oluşan tarihini, dönemin primitif form ve desen anlayışı ile birleştirerek ihtişamlı antik çağ yaşamını günümüze taşımayı amaçlıyor. Seramikte üç boyutlu sade hatlar, altın, bronz detaylar, doğal taş kullanımı ile zengin bir kombinasyon oluşturuyor.

Bu Ayın Bülteninden

dc4fab2e07c022ccd1f22efbcc88bd36
Söyleşi

Kültürün Etkisinde

“Mimarlıkta çok hassas olmak lazım, ufak sandığınız bir müdahale bütün yapmak istediğinizi ortadan kaldırabilir.” - Ragıp Buluç

İncele Angle Right
5d2986243f2e92688b5b3ddfa8ae21ee
Proje

Kamusal Düğüm

LOW Architecten’in Belçika’da gerçekleştirdiği Merlijn İlkokulu, yerleştiği parkta bulunan diğer kamu binaları arasında merkezi bir bağlantı noktası oluşturuyor.

İncele Angle Right
90d578b948e742371d33780d51fac5fe
Haber

Arata Isozaki

Pritzker Ödüllü mimar Arata Isozaki, II. Dünya Savaşı etkisiyle şekillen mimarlık görüşüyle projelerinde değişim ve yenilik arayışını ortaya koyuyor.

İncele Angle Right
8fb3d4ba997a0ffd4a74c69b9da63722
Söyleşi

Özgür Düşünceler Etrafında

İzmirli mimarlık pratiği Ofisvesaire’nin farklı ölçeklerden beslenen pratiklerini ve akademiyle kurdukları ilişkiyi kurucuları Melis Varkal ve Mustafa Gökhan Çelikağ ile konuştuk.

İncele Angle Right
ab63d5848106a0038a94071b1adea09e
Haber

Kalebodur ile Mimarlık

Cüneyt Özdemir, Türkiye’nin düzenli yayınlanan ilk mimarlık video programı Kalebodur ile Mimarlık’ta, Eskişehir’de inşaatı devam eden Kengo Kuma tasarımı Odunpazarı Modern Müze’yi anlatıyor.

İncele Angle Right