Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

22 Eylül’de 20. kez düzenlenen Arkiv Buluşması, UrasxDilekci tasarımı Buyaka AVM'de gerçekleşti. Kalebodur sponsorluğunda yaşam bulan Arkiv Buluşmaları, mimarların kendi projelerini meslektaşlarıyla paylaşmalarına olanak sağlıyor.

Ümraniye’de TEM ve bağlantı yolların kavşak noktasında konumlanan Buyaka AVM, konut, büro, ticaret, alışveriş, spor ve eğlence merkezlerinden oluşan bir kompleksin parçası. İki büyük ada üzerinde geliştirilen projenin tasarımında mimarlar için en belirleyici etkenlerden biri yapıların yoldan algılanışı olmuş. Otobandan hızla araçları içinde geçenlerin algısına yönelik dinamik ve parçalı bir mimari dil tercih edilmiş.

Buyaka Alışveriş Merkezi’nin tasarımında mevcut AVM’lerin tematik kurgusuna zıtlık oluşturacak şekilde yapının daha çok tektonik nitelikleri göz önünde bulundurulmuş. İç ve dış mekan arasında geçişlilikler, birbiri üzerinde kayan döşemeler gibi öğelerle yapı kendine has bir karaktere sahip olmuş.

22 Eylül’de Buyaka AVM’ye düzenlenen Arkiv Buluşması’na UrasxDilekci'den Durmuş Dilekci önderliğinde Fikret Sungay, Yekta İpek, Aylin Ayvaz, Handan Akbudak, Tekeli - Sisa Mimarlık'tan Dilgün Saklar ve Mehmet Emin Çakırkaya, Cem İlhan, Defne Önen, İpek Akpınar, Ömer Kanıpak, Ahmet Turan Köksal, Can Elmas, Kalebodur'dan Pelin Özgen ve Ayşe Çamcı, Pınar Koyuncu, Tabanlıoğlu Mimarlık'tan Semah Akdoğan, yüklenici firma Artell - Koytür AŞ'den Turgay Bayrı, Arkitera Mimarlık Merkezi'nden Emine Merdim Yılmaz, Ömer Yılmaz, Selin Biçer, Uğur Ceylan, Aslı Uzunkaya katıldı.

Daha fazla bilgi için tıklayınız.

Fotoğraflar: Uğur Ceylan

Bu Ayın Bülteninden