Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Modern Mekanlara Uygun Çözümler

Arnavutköy'de yer alan bir konut projesinin zeminlerinde Kalebodur'un Kalesinterflex ürünü kullanıldı. Kalebodur'un seramik sektörüne yenilik getiren ürünü Kalesinterflex, Türkiye'de ilk kez üretilen 1000x3000 mm boyutları ve 3 mm kalınlığındaki tek seramik levha olma özelliği taşıyor. Mimarlar ve tasarımcılara uygulamalarında pek çok kolaylık sağlayan ürün, projenin gerektirdiği ölçülerde kesilip monte edilebiliyor. Yaklaşık ağırlığı 21 kg (7 kg/m2) olan bir Kalesinterflex levhanın dışbükey esneklik yarıçapı 5,5 metre.

Ateşe tamamen dayanıklı, alev almaz ve yanmaz nitelikte (kategori 0) olan Kalesinterflex, yüzeyindeki koruyucu sır tabakası ve porselen yapısı saysinde en güçlü kimyasallara (asit ve baz) karşı dayanıklılık gösteriyor. Kalesinterflex, standart cam ve seramik kesicileri, bilgisayar kontrollü otomatik kesme ve delme makineleri ile istenilen boyutlarda kesilebiliyor. Cam veya benzer malzemeler için kullanılan alet ve matkaplarla delinebildiği gibi diğer bilinen otomatik aletlerle de delme işlemi uygulanabiliyor.

Kalesinterflex'in düzgün yüzeyi kir tutmayan bir yapıya sahip. Gerektiğinde su ve bilinen temizlik ürünleriyle kolaylıkla temizlenebiliyor, lekelenmiyor. Nano-kompozit yüzey özelliği sayesinde fotokatalitik olan ürün, leke tutmuyor, yağmur ve güneş ışığı sayesinde kendi kendini temizliyor. Antigrafiti özelliği sayesinde de üzerindeki boya kalemi, keçeli kalem ve tahta kalemi yazıları kolayca silinip temizlenebilyor. Aydınlatmanın yetersiz olduğu ortamlarda dahi hem iç hem de dış mekanları bakterilerden koruyor. Bakterilere, küfe ve mantara karşı dayanıklı olan ürün, TÜBİTAK tarafından onaylı Kalesinterflex Antibakteriyel Ürün Güvencesi'ne sahip.

Mat, parlak ve kaymaz olmak üzere üç farklı yüzey seçeneği bulunan Kalesinterflex, mat ve parlak yüzeyler için renk paletinede mevcut olan 18 renkte uygulanabiliyor. Çevreye duyarlı bir teknolojiyle üretilen ürün, Ecospecifier belgesine sahip. Geleneksel seramik üretim süreçleriyle karşılaştırıldığında gaz ve toz emisyonu 20 kat, CO2 emisyonu ise 1000 kat daha az.

Bu Ayın Bülteninden