Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

WAF Ödülleri Finalistleri Açıklandı

Dünya Mimarlık Festivali (WAF-World Architecture Festival) kapsamında verilen WAF Ödülleri'nin 2013 yılı finalistleri belli oldu. 50 farklı ülkeden yapılan başvurular arasından 302 proje finale kalmayı başardı. Yeni Zelanda'dan Danimarka'ya, Meksika'dan Azerbaycan'a kadar geniş bir katılım olan 2013 WAF Ödülleri'nde önceki yıla kıyasla %40 oranında Güneydoğu Asya'dan, %14 oranında ise Avrupa ve Kuzey Amerika'dan gerçekleşen katılımlarda artış olduğu açıklandı.

Tamamlanmış yapılar, peyzaj projeleri ve gelecek projeler olmak üzere üç ana başlıkta toplanan projeler 29 ayrı kategoride yarışıyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Singapur'daki Marina Bay Sands Otel'de düzenlenecek olan festival 2-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleşiyor. Zaha Hadid, Tadao Ando Architect & Associates ve Robert A.M. Stern Architects gibi dünyaca ünlü mimarların işlerinin de yer aldığı finalistler arasında Türkiye'den Alataş Architecture & Consulting, EAA-Emre Arolat Architects, Mental Design Works, steb|Studio Evren Başbuğ ve Tamirci Architects, Suyabatmaz Demirel Mimarlık, Tabanlıoğlu Architects, UrasxDilekci ve Ven Mimarlık projeleri bulunuyor.

Türkiye'den Finale Kalan Projeler:

Tamamlanan Projeler

  • Eyüp Kültür Merkezi ve Nikah Salonu (EAA-Emre Arolat Architects) İpera 25 (Alataş Architecture & Consulting) Bodrum Vicem Evleri (EAA-Emre Arolat Architects) Dardanel Yönetim Merkezi (Alataş Architecture & Consulting) Astana Medya Merkezi (Tabanlıoğlu Architects) Esas Aeropark (Tabanlıoğlu Architects) Sancaklar Cami (EAA-Emre Arolat Architects) * Buyaka (UrasxDilekci)

Gelecek Projeler

  • Halaskargazi Karma Proje (Tabanlıoğlu Architects) Mecidiyeköy Kuleleri (EAA-Emre Arolat Architects) Ulusal Japonya Stadyumu (Tabanlıoğlu Architects) İstanbul Küçükçekmece Eğitim Kampüsü (Tabanlıoğlu Architects) Mardin Artuklu Üniversitesi İbadet Mekanları (EAA-Emre Arolat Architects) İstanbul Suriye Ortodoks Kilisesi (Suyabatmaz Demirel Mimarlık) MEB Milas Kampüsü (steb|Studio Evren Başbuğ, Tamirci Architects) Ahmet Oran Atölye (Suyabatmaz Demirel Mimarlık) İstanbul'da Geçici Pazar Yeri (Suyabatmaz Demirel Mimarlık) ODTÜ Araştırma Parkı (EAA-Emre Arolat Architects) Selçuk Ecza Genel Müdürlük Binası (Tabanlıoğlu Architects) Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Binası (Ven Mimarlık) BioIstanbul (Tabanlıoğlu Architects) Dragos Konutları (Suyabatmaz Demirel Mimarlık) Ege Perla (EAA-Emre Arolat Architects) * İstanbul Inn Levent (Mental Design Works)

WAF hakkında detaylı bilgi için: www.worldarchitecturefestival.com

Bu Ayın Bülteninden