Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Hem İş Hem Eğlence

Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık tarafından, işveren şirketin karakterine ve çalışan yapısına uygun olarak tasarlanan Sahibinden.com’un yeni ofisi Sahiplex, çalışanlara iş dışında keyifli vakit geçirebilecekleri mekanlar sunuyor.

Kalebodur Rainbow ürününün tercih edildiği Sahiplex, Bostancı’daki bir binanın iki ayrı katında toplam 5000 m2’lik bir alanda yer alıyor. Ofis tasarlanırken çalışanların kendi aralarındaki iletişimi güçlendirmek ve mola sürelerinde keyifli vakit geçirebilmeleri adına farklı işlevlere sahip sosyal aktivite mekanları oluşturulmasına özen gösterilmiş. Şirketin uzun vadede büyümesi planlanan kadrosu dikkate alınarak gerekli ofis kapasitesinin sağlanması da amaçlanmış.

Ofisin ikinci katı tasarlanırken binanın eliptik formu yönlendirici olmuş. Geneli açık ofis olarak düzenlenen katta yönetim kurulu, toplantı odaları ve çalışma alanları yer alıyor. Toplantı ve yönetici odası gibi kapalı mekanlar cepheyle ilişkilendirilmeden ve yerin verimli kullanılması için amorf formlar tercih edilmiş, sağır duvarlar oluşturularak ofis alanlarıyla ilişkileri koparılmaya çalışılmış. Bina cephesi ile taşıyıcı hat arasında kalan 250 metrelik eliptik alan koşu parkuru olarak düzenlenmiş, rekreatif işlevlerin çalışma alanlarıyla içiçe geçmesi firki öne çıkarılmış. Bu katın merkezinde yer alan toplanma mekanları çalışanların sosyalleşebileceği, aynı anda farklı toplantı modellerine imkan sağlayan, oyun odası ve TV köşesi gibi alanlarla güçlendirilmiş.

Ofisin B1 katında ise çoğunlukla çalışanları bir araya gelebileceği sosyal alanlar konumlanıyor. Bu katın beş metrelik tavan yüksekliğinin avantajı ile oluşturulan asma katlar ve bunların ortasında kalan 225 m2’lik yüksek hacimli ve çok amaçlı kullanıma uygun alan, katlar arasındaki köprülü geçişlerle çevrelenmiş. Aynı zamanda bu mekana açılan basketbol sahası, fitness alanı ve kafeterya alanlarıyla çalışan odaklı bir ofis yaratılmış. Çalışanların beyin fırtınası yapabilmeleri için ofis alanlarından bağımsız bir mekan yaratılmış. Binanın aydınlatma, ısıtma-soğutma sistemleri ise çevreci bir anlayışla tasarlanmış. Aydınlatmada belirli yerlerde sabit seviye sağlanarak yürüyüş yolları gibi alanların daha fazla aydınlatılması sağlanmış.

Fotoğraflar: Emre Dörter

Bu Ayın Bülteninden