Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Genç Mimarlar Ödüllendirildi

Genç Mimarlar Yarışması’nın (Young Architects Competition) sonuçları açıklandı. Yarışma, Ortaçağ’da bir Akdeniz kasabası üzerinden deprem felaketinin etkilerinin üstesinden gelmek için yaratıcı yollar keşfetmeyi amaçladı. Katılımcılardan tarihi kentsel dokular içinde depreme maruz bırakılmış boşluklar için yeniden tasarım yapmaları istendi. 365 ekip ve 808 tasarımcının katıldığı yarışmada ilk üçün yanı sıra 4 projeye altın mansiyon ödülü verildi.

Yarışma tanımına göre İtalya, tarihsel bellek koruması konusunda hassas bir durum deneyimliyor. Bir tarafta koruma ve muhafaza etme önemli bir rol oynarken, diğer tarafta ulusal yasalar karışık kurallarla daha da karmaşıklaşıyor. Küçük ve orta İtalyan belediyelere ait iç kentler şu anda yavaş ve durmayan bir nüfus azalması olduğunu ifade ediyorlar.

“Sıra dışı, heyecan verici veya üzücü hadiseler düzeni bozarsa ne olur? Tasarımcının gözünde açıklanabilen senaryolar hangileridir? 20 Mayıs 2012 gecesinde deprem İtalya’nın orta-kuzey kesiminde etkili oldu, yerle bir olan yüzlerce tarihi bina ve pek çok iç kent terkedilmiş harabelere dönüştü.

Mevcut ekonomik durum (kriz dönemi olarak bilinen) yeniden inşa etmeyi imkansız hale getirdi ve tasarımcılar kendilerini bir tartışmanın içinde buldular: Nüfus yoğunluğu fazla olan bölgeler için somut çözümler üzerine düşünmek mümkün müdür?

Birincilik Ödülü: Caterina Spadoni & Valentina Brunetti / İtalya İkincilik Ödülü: Luca Nicoletto, Emanuele Paladin & Marco Paronuzzi / İtalya Üçüncülük Ödülü: Ferreira Neves & Paulo Lopes / İsviçre Altın Mansiyon Ödülleri: Claudia Ciulla, Luca Maiello & Nicola Sutto / İtalya Leonardo Monaco Mazza, Alessandro Seccarello & Mara Reina / İtalya Sara Frontalini, Alberto Bocchini, Michela Comandini, Serena Febbretti & Gilda Giancipoli / İtalya Michela Bruno, Massimiliano Foffo, Alisa Forlini & Alessandro Lungo / İtalya

Yarışma hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın.

Fotoğraflar: Archdaily

Bu Ayın Bülteninden