Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kişiye Özel Mekanlar

İstanbul’un Kağıthane bölgesinde konumlanan Nef Kağıthane 11, 214.708 m²’lik bir alan üzerinde yerleşiyor. Projede konut ve ofislerin yanı sıra sanat merkezi, kafe, restoranlar ile farklı zevklere ve ihtiyaçlara hitap edecek dünyaca ünlü markaların bulunacağı Nef Cadde yer alıyor. İki konut bloğu bulunan projede toplamda 270 konut, 110 ofis ve 18 adet mağaza bulunuyor. Konutlar 47 - 182 m², ofisler 56 -167 m², mağazalar ise 55 -1522 m² aralığında farklılık gösteriyor. Kat bahçelerinden, baza üzerindeki özel bahçelere, koşu ve yürüme yollarından havuza kadar birçok alternatif ile %80’i yeşil alandan oluşan Nef Kağıthane 11 projesinin peyzaj alanlarında Kalebodur’un İndus serisi tercih edilirken, koridorlarda ise 60x120 cm boyutlarında özel tasarım seramikler uygulandı.

Bir Nef keşfi olan ve Türkiye’de ilk defa Nef tarafından uygulanan Foldhome, alışılmış sosyal tesislerden tamamen farklı olarak ve kişiye özel kullanım alanları sunarak, 5.000 m²'lik bir evin sahip olabileceği özellikleri 60 m²’lik bir ev içine dahil ediyor. Nef’in tüm projelerinde olduğu gibi Nef Kağıthane 11’de de hayata geçirilecek Foldhome sisteminde kullanıcılar, sinema salonu, squash sahası, tam donanımlı mutfak ile bateri ya da piyano çalmak için kullanılabilen kayıt stüdyosuna kadar 24 farklı üniteden rezervasyon yaptırılarak faydalanabiliyor. Kullan-öde sistemi sayesinde kullanılmayan bir alan için dairelerden ayrı bir ücret alınmıyor ya da aidata eklenmiyor.

Nef Kağıthane 11 projesinin mimari danışmanlığı HOK tarafından gerçekleştiriliyor. Nef’in tasarım odaklı felsefesi gereği, binaların sadece cephesi değil, kapı kolundan asansör tuşuna kadar hem birçok detay hem de Foldhome üniteleri dünyaca ünlü tasarımcılar tarafından tasarlanıyor. Özgün tasarımıyla beğeni toplayan Nef 11’in cephesinde Kale Grubu’nun İtalyan seramik markalarından Edilgres’in Capri ve Basaltina serileri kullanılırken, banyolarda ise yine İtalyan seramik markalarından Edilcuoghi’nin La Chine ve Mud serileri dikkat çekiyor. Nef’in birçok projesindeki Foldhome ünitelerini tasarlayan Sebastien Agneesens, Alper Böler ve Dror Benshetrit’in gibi daha bir çok tasarımcısı, Nef Kağıthane 11 projesindeki Foldhome ünitelerine de imzalarını atıyor.

Bu Ayın Bülteninden