Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

RIBA 2014 Finalistleri Açıklandı

Büyük Britanya'nın en önemli mimarlık ödüllerinden biri olan RIBA'nın 2014 finalistleri belli oldu. Altı projenin finale kaldığı yarışmanın birincisi tasarım başarısı ve yapılaşmış çevrenin gelişimi ile olan katkısı ön planda tutularak seçilecek.

Finalistler arasında daha önce Stirling Ödülü'nü kazanan Zaha Hadid ve Feilden Clegg Bradley Studios da bulunurken, Mecanoo ve Renzo Piano Building Workshop ilk kez aday gösteriliyor.

Finale kalan projeler;

. Everyman Theatre, Haworth Tompkins . Library of Birmingham, Mecanoo . London Aquatics Centre, Zaha Hadid Architects . London Bridge Tower (The Shard), Renzo Piano Building Workshop . London School of Economics Saw Swee Hock Student Centre, O'Donnell+Tuomey Architects . Manchester School of Art, Feilden Clegg Bradley Studios

Birinci seçilecek proje 16 Ekim'de Royal Institute of British Architects (RIBA) Londra'da duyurulacak. Spencer de Grey (Foster and Partners), MJ Long (Long and Kentish Architects), Cindy Walters (Walters and Cohen), Stephen Kieran (Kieran Timberlake) ve Sir Timothy Sainsbury'den oluşan jüri, altı yapıyı da ziyaret ederek birinciyi seçecekler.

Fotoğraflar: www.architecture.com

Bu Ayın Bülteninden