Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Topos Peyzaj Ödülü LOLA'nın

2014 Topos Peyzaj Ödülü'nün sahibi Hollandalı peyzaj ofisi LOLA (Lost Landscape) oldu. 2002 yılından bu yana her sene Topos dergisinin editoryal ekibi tarafından verilen Topos Peyzaj Ödülü için inovatif fikirleriyle peyzaj mimarlığı pratiğini zenginleştiren, modern peyzaj ve kent tasarımına önemli katkılar sağlamış bir peyzaj ofisi seçiliyor. Topos Peyzaj Ödülü, peyzaj mimarlığının günümüzdeki zorluklarını vurgulamayı amaçlıyor.

Bu yılki ödülün sahibi LOLA, peyzaj ve kentin yanı sıra kırsal bölgelerin de sona ermeyen gelişimini araştırıyor. 2006 yılında Peter Veenstra, Eric-Jan Pleijster en Cees van der Veeken tarafından kurulan ve 15 kişiden oluşan ekip, farklı ölçeklerde kamusal mekanlar tasarlıyor ve araştırmalar yapıyor.

Ortaklar çeşitli uluslararası akademi ve üniversitelerde öğretim görevlisi olarak peyzaja dair fikir ve görüşlerini paylaşıyorlar. LOLA, peyzaj ile entegrasyonu artırmak ve gündelik çevreyi zenginleştirmek için çalışıyor. Hedefi ise erken aşamada yeni tasarım güçlüklerini tanımak ve bunlara yaratıcı çözümler önermek. Ekip her projeye sonsuz bir peyzajın eşsiz parçasıymış gibi yaklaşıyor.

Önceki senelerde Topos Peyzaj Ödülü'nü kazanan isimler; Stig L. Anderssons Tegnestue, Karres en Brands, Gross.Max., McGregor and Coxall, Stoss LU, Antje Stokman ve Taktyk idi. 2013 ödülü ise diğer yıllardan farklı olarak genç bir ekibe değil uluslararası arenada başarılı bir isim olan Peter Latz'a verilmişti.

Ödül sunumu 8 Ekim tarihinde Lozan kentindeki EPFL Üniversitesi'nin Rolex Eğitim Merkezi'nde yapılacak. Tören, Archizoom tarafından düzenlenen “The Narrative of Landscape” başlıklı konferansın bir parçası olarak gerçekleşecek. Davetli konuşmacılar arasında Richard Sennett, Saskia Sassen, Adriaan Geuze ve David R. Montgomery bulunuyor.

Fotoğraflar: www.toposmagazine.com

Bu Ayın Bülteninden