Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi - Sasalı Biolab

Horizon 2020 kapsamında hazırlanan, Mert Uslu Mimarlık tarafından tasarlanan proje, hem eğitim hem de üretim odaklı bir araştırma enstitüsü. Projede Kalebodur ürünleri kullanılmıştır.

Mert Uslu Mimarlık, projeyi anlatıyor:

İnsan eliyle şekillenen doğal çevrede yaşanan deformasyonlar, günümüz yaşam koşullarını dönüştürmekte ve bu sebeple söz konusu dönüşümlere uyum sağlayabilecek yaşamsal faaliyetlere ilişkin (beslenme ve barınma gibi) yeni düzenlenmeler ve teknikler geliştirmek bir zorunluluk haline gelmektedir. Kuşkusuz küresel çapta belirmeye başlayan böyle bir zorunluluk üzerinde teknolojik gelişmelerin negatif ve pozitif yönlü etkisi oldukça fazladır. Bu noktada belki de teknolojiyi negatif ve pozitif yüzlü bir madalyona benzetmek yanlış olmayacaktır. Özellikle 2000’ler sonrası yaşanan hızlı teknolojik gelişmelerin doğal çevreyi negatif yönlü etkilediği açıkça görülse de, günümüzde bu sorunsala yine teknoloji aracılığıyla çözüm yolları arandığı da ortadadır. Bu sebeple küresel boyutları gün geçtikçe artan doğal çevre deformasyonunun dünya üzerindeki canlılığı (yaşam) ne ölçüde etkilediği ya da etkileyeceği hususu, bugün birçok araştırmaya konu olmaktadır. Söz konusu araştırmalardan gelecekte belirecek küresel ısınma, iklim değişiklikleri ve kuraklık, toprak kalitesinin düşmesi gibi çevresel sorunlara alternatif çözümler üretmesi beklenmektedir.

Bu Ayın Bülteninden

Busraal
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Buşra Al

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof.Dr. Celal Abdi Güzer'in bu ayki konuğu Plug Ofis’in kurucusu mimar Buşra Al oldu.

İncele Angle Right
Termaltesis
Söyleşi

Yapıları Konuşuyoruz: Yalova Termal Tesis

Yapıları Konuşuyoruz söyleşi serimizin sıradaki bölümünde PDG Mimarlar’ın kurucularından Murat Şahin’i konuk ediyoruz. Söyleşide konu ettiğimiz proje ise Yalova Termal Tesis.

İncele Angle Right
Tekirdag (2)
Söyleşi

Yapıları Konuşuyoruz: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kompleksi

Yapıları Konuşuyoruz söyleşi serimizin yeni bölümünde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kompleksi’ni ele alıyoruz. Bu bölümdeki konuklarımız ise Lift Studio’nun kurucuları Oğuzhan Aydın ve Sinan Tuncer.

İncele Angle Right
Canevi (2)
Söyleşi

Yapıları Konuşuyoruz: Can Evi

Yapıları Konuşuyoruz söyleşi serimizin yeni döneminde ilk olarak PIN Architects’in kurucu ortakları Salih Küçüktuna ve Fikret Sungay’ı konuk ediyor, odağımıza Bursa’nın Mudanya ilçesindeki Can Evi’ni alıyoruz.

İncele Angle Right
85596 Main 3165 1 85596 Sc V2com
Proje

Le Meridien Hotel Peyzaj Projesi

Shma Company Limited, Çin'in Zhengzhou şehrindeki Le Meridien Hotel'in peyzaj projesini tasarladı.

İncele Angle Right
Angsana Chengdu Wenjiang (3)
Proje

Angsana Chengdu Wenjiang

Lacime Architects tarafından tasarlanan Angsana Chengdu Wenjiang Çin'in Siçuan eyaletinin başkenti Çengdu'da konumlanıyor.

İncele Angle Right
007 Magnolia LZ Ph Gonzalo Viramonte
Proje

Magnolia

estudioLZ tarafından tasarlanan Magnolia, var olan 2 konuta ek 6 konut ünitesiyle genişletilen sade ve özgün bir mimari üslup sergiliyor.

İncele Angle Right
PHIVE (60)
Proje

PHIVE

Manuelle Gautrand Architecture tarafından tasarlanan Sidney Parramatta Meydanı'ndaki "PHIVE" projesi, kütüphane ve sergi alanlarının bulunduğu kamusal ve kültürel bir yapı.

İncele Angle Right