Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Le Meridien Hotel Peyzaj Projesi

Shma Company Limited, Çin'in Zhengzhou şehrindeki Le Meridien Hotel'in peyzaj projesini tasarladı.

Küçük ölçekli yenileme projesi, Neri & Hu tarafından 2013 yılında tamamlanan mevcut beş yıldızlı bir otelin önündeki 6.000 m² peyzajlı alanı kapsıyor. İşveren, genel görünümü iyileştirmenin yanı sıra aynı anda yerdeki park alanlarını ve araç hareketini çözmek için çarpıcı bir otel cephesi manzarası talep etmiş. Mimarlık ofisi, mahalle için yeni bir dönüm noktası oluşturmak amacıyla etkileşimli, yaratıcı ve sanatsal bir şekilde hazırlanmış bir manzara elde etmek için yola çıkmış.

Zhengzhou’nun tarihi tekstil dokuma endüstrisine saygı duruşunda bulunan Shma, estetik açıdan hoş bir kamusal alanı ortaya çıkarmak için heykel benzeri peyzaj örgüleri ve kıvrımlar yaratmış. Bir dizi dalgalı çim şerit, geleneksel makineler tarafından  yukarı ve aşağı dokunan ipeği temsil ediyor. Peyzajı ve binayı ana planda birleştirmek için mevcut lobi sütunlarını eşleştirerek bir ara alan tanımlanmış ve bu alan otopark düzeniyle sorunsuz bir şekilde entegre edilmiş. Ana karşılama unsuru olarak lobi bırakma alanının önünde heykelli bir su özelliği önerilmiş.

Saksıların paslanmaz çelik kaplaması için iki farklı rengin kullanılması, şehir otelinin benzersiz kamusal/özel karakterleriyle oynamak için. Halka açık yol kenarından bakıldığında, bu kentsel köşenin önemini vurgulayan, dışa dönük ve eğlenceli enerjiyi yansıtmak için parlak bronz renk kullanılırken, otel tarafından bakıldığında daha sakin ve rahatlatıcı bir duygu elde etmek için malzeme olarak siyah ayna seçilmiş.

Peyzajlı alanların yarısının altında yeni bir yeraltı metro istasyonunun devasa yapıları olduğu göz önüne alınmış. Mimarlık ofisi basit bir tasarım elde etmek için kaldırım desenlerinin, rögarların ve toprak derinliğinin koordinasyonunda büyük özen göstermiş. Buna, dört havalandırma boşluğunun kamufle edilmesi ve arazide ortaya çıkan ve görsel olarak kaybolmalarını sağlayan bir acil durum merdiveni dahilmiş.

Peyzaj tamamlandıktan sonra, tüm otel bölgesi dalgalı çim şerit, birleşik yansıtıcı su özelliği ve aynalı ekici bitişlerinden gelen yansıma etkileşimi ile aydınlatılmış. Arkadaşlar için bir buluşma noktasından Instagram fotoğraflarına ve hatta düğün fotoğraf çekimlerine kadar çeşitli aktivitelere hitap eden yeni bir buluşma noktası haline gelen özel mülkiyete ait bir kamusal alan. Peyzaj, kavşağın yeni bir dönüm noktası olarak algılanıyor ve hem bölge sakinlerinden hem de ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

--

Proje Ofisi: Shma Company Limited

Proje Yeri: Çin Halk Cumhuriyeti, Zhengzhou

Proje Tipi: Peyzaj

Proje Tipi Grubu: Peyzaj Tasarımı

İnşaat Bitiş Yılı: 2023

Bu Ayın Bülteninden

Busraal
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Buşra Al

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof.Dr. Celal Abdi Güzer'in bu ayki konuğu Plug Ofis’in kurucusu mimar Buşra Al oldu.

İncele Angle Right
Termaltesis
Söyleşi

Yapıları Konuşuyoruz: Yalova Termal Tesis

Yapıları Konuşuyoruz söyleşi serimizin sıradaki bölümünde PDG Mimarlar’ın kurucularından Murat Şahin’i konuk ediyoruz. Söyleşide konu ettiğimiz proje ise Yalova Termal Tesis.

İncele Angle Right
İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi Sasalı Biolab (1).Jpg
Referans

İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi - Sasalı Biolab

Horizon 2020 kapsamında hazırlanan, Mert Uslu Mimarlık tarafından tasarlanan proje, hem eğitim hem de üretim odaklı bir araştırma enstitüsü. Projede Kalebodur ürünleri kullanılmıştır.

İncele Angle Right
Tekirdag (2)
Söyleşi

Yapıları Konuşuyoruz: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kompleksi

Yapıları Konuşuyoruz söyleşi serimizin yeni bölümünde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kompleksi’ni ele alıyoruz. Bu bölümdeki konuklarımız ise Lift Studio’nun kurucuları Oğuzhan Aydın ve Sinan Tuncer.

İncele Angle Right
Canevi (2)
Söyleşi

Yapıları Konuşuyoruz: Can Evi

Yapıları Konuşuyoruz söyleşi serimizin yeni döneminde ilk olarak PIN Architects’in kurucu ortakları Salih Küçüktuna ve Fikret Sungay’ı konuk ediyor, odağımıza Bursa’nın Mudanya ilçesindeki Can Evi’ni alıyoruz.

İncele Angle Right
Angsana Chengdu Wenjiang (3)
Proje

Angsana Chengdu Wenjiang

Lacime Architects tarafından tasarlanan Angsana Chengdu Wenjiang Çin'in Siçuan eyaletinin başkenti Çengdu'da konumlanıyor.

İncele Angle Right
007 Magnolia LZ Ph Gonzalo Viramonte
Proje

Magnolia

estudioLZ tarafından tasarlanan Magnolia, var olan 2 konuta ek 6 konut ünitesiyle genişletilen sade ve özgün bir mimari üslup sergiliyor.

İncele Angle Right
PHIVE (60)
Proje

PHIVE

Manuelle Gautrand Architecture tarafından tasarlanan Sidney Parramatta Meydanı'ndaki "PHIVE" projesi, kütüphane ve sergi alanlarının bulunduğu kamusal ve kültürel bir yapı.

İncele Angle Right