Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Yapıları Konuşuyoruz: Yalova Termal Tesis

Yapıları Konuşuyoruz söyleşi serimizin sıradaki bölümünde PDG Mimarlar’ın kurucularından Murat Şahin’i konuk ediyoruz. Söyleşide konu ettiğimiz proje ise Yalova Termal Tesis.

Benim Kentim Yalova Projesi bir termal proje ve konut birimlerinin yanı sıra termal tesisi olan otelleri de bünyesinde barındırıyor. Proje 300.000 metrekarelik eğimli arazide yer alıyor. En dikkat çekici özelliği ise suyun her halinin -deniz suyu, tatlı su ve termal su- bu tesiste toplanmış olması.  

Şahin ile yaptığımız söyleşide tasarım kriterleri kadar malzeme kararlarını ve Kalesinterflex’i tercih etme sebeplerini sorduk.

“Kalebodur, kartelada bulunan seramik dokunun yanı sıra bizim istediğimiz dokuyu da hızlı bir şekilde üretip sahaya yetiştirdi. Yakalamamız gereken doku bütünlüğünü sağlamamızda ve boyutlandırmada -o da çok önemli çünkü bizim 3 metrelik boşluğa açılan pencerelerimiz var. Çünkü karşımızda deniz var, karşımızda orman var. O ormana bir çerçeve oluşturacak alanlarımız da var- Kalesinterflex bizim için kullanışlı oldu...”

Bu Ayın Bülteninden

Busraal
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Buşra Al

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof.Dr. Celal Abdi Güzer'in bu ayki konuğu Plug Ofis’in kurucusu mimar Buşra Al oldu.

İncele Angle Right
İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi Sasalı Biolab (1).Jpg
Referans

İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi - Sasalı Biolab

Horizon 2020 kapsamında hazırlanan, Mert Uslu Mimarlık tarafından tasarlanan proje, hem eğitim hem de üretim odaklı bir araştırma enstitüsü. Projede Kalebodur ürünleri kullanılmıştır.

İncele Angle Right
Tekirdag (2)
Söyleşi

Yapıları Konuşuyoruz: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kompleksi

Yapıları Konuşuyoruz söyleşi serimizin yeni bölümünde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kompleksi’ni ele alıyoruz. Bu bölümdeki konuklarımız ise Lift Studio’nun kurucuları Oğuzhan Aydın ve Sinan Tuncer.

İncele Angle Right
Canevi (2)
Söyleşi

Yapıları Konuşuyoruz: Can Evi

Yapıları Konuşuyoruz söyleşi serimizin yeni döneminde ilk olarak PIN Architects’in kurucu ortakları Salih Küçüktuna ve Fikret Sungay’ı konuk ediyor, odağımıza Bursa’nın Mudanya ilçesindeki Can Evi’ni alıyoruz.

İncele Angle Right
85596 Main 3165 1 85596 Sc V2com
Proje

Le Meridien Hotel Peyzaj Projesi

Shma Company Limited, Çin'in Zhengzhou şehrindeki Le Meridien Hotel'in peyzaj projesini tasarladı.

İncele Angle Right
Angsana Chengdu Wenjiang (3)
Proje

Angsana Chengdu Wenjiang

Lacime Architects tarafından tasarlanan Angsana Chengdu Wenjiang Çin'in Siçuan eyaletinin başkenti Çengdu'da konumlanıyor.

İncele Angle Right
007 Magnolia LZ Ph Gonzalo Viramonte
Proje

Magnolia

estudioLZ tarafından tasarlanan Magnolia, var olan 2 konuta ek 6 konut ünitesiyle genişletilen sade ve özgün bir mimari üslup sergiliyor.

İncele Angle Right
PHIVE (60)
Proje

PHIVE

Manuelle Gautrand Architecture tarafından tasarlanan Sidney Parramatta Meydanı'ndaki "PHIVE" projesi, kütüphane ve sergi alanlarının bulunduğu kamusal ve kültürel bir yapı.

İncele Angle Right