Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Yapıları Konuşuyoruz: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kompleksi

Yapıları Konuşuyoruz söyleşi serimizin yeni bölümünde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kompleksi’ni ele alıyoruz. Bu bölümdeki konuklarımız ise Lift Studio’nun kurucuları Oğuzhan Aydın ve Sinan Tuncer.

2015 yılında, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Hizmet Binası Mimari ve Kentsel Tasarım Proje Yarışması’nda Birincilik Ödülü’nü kazanan projenin inşaatı 2022 yılında tamamlanmış. Proje iki kütleden oluşuyor. Zemindeki kütle tamamen sosyal ve kamusal işlevler için ayrılmış. Diğer kütle ise yerden yükselerek ilk kütleye saplanan bir ofis bloğundan oluşuyor.  

Aydın ve Tuncer ile yaptığımız söyleşide tasarım kriterleri kadar malzeme kararlarını ve Kalesinterflex’i tercih etme sebeplerini sorduk.

“Yapıda iç sirkülasyon hacimlerinde çabuk kirlenmeyen, çabuk yıpranmayan malzemeler seçmek istedik. Bu yüzden Kalesinterflex’i iç sirkülasyon yüzeylerinde tercih ettik. Esnek bir boyut seçeneği sunması, renk ve doku seçenekleri sunması malzemeyi tercih etmemizde önemli etkenler oldu. İki farklı dokumuz vardı projede. Kalesinterflex’i, 11.000 metrekarelik yüzey alanında kullandık. Mekanik montaj yöntemiyle uyguladık...”

Bu Ayın Bülteninden

Busraal
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Buşra Al

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof.Dr. Celal Abdi Güzer'in bu ayki konuğu Plug Ofis’in kurucusu mimar Buşra Al oldu.

İncele Angle Right
Termaltesis
Söyleşi

Yapıları Konuşuyoruz: Yalova Termal Tesis

Yapıları Konuşuyoruz söyleşi serimizin sıradaki bölümünde PDG Mimarlar’ın kurucularından Murat Şahin’i konuk ediyoruz. Söyleşide konu ettiğimiz proje ise Yalova Termal Tesis.

İncele Angle Right
İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi Sasalı Biolab (1).Jpg
Referans

İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi - Sasalı Biolab

Horizon 2020 kapsamında hazırlanan, Mert Uslu Mimarlık tarafından tasarlanan proje, hem eğitim hem de üretim odaklı bir araştırma enstitüsü. Projede Kalebodur ürünleri kullanılmıştır.

İncele Angle Right
Canevi (2)
Söyleşi

Yapıları Konuşuyoruz: Can Evi

Yapıları Konuşuyoruz söyleşi serimizin yeni döneminde ilk olarak PIN Architects’in kurucu ortakları Salih Küçüktuna ve Fikret Sungay’ı konuk ediyor, odağımıza Bursa’nın Mudanya ilçesindeki Can Evi’ni alıyoruz.

İncele Angle Right
85596 Main 3165 1 85596 Sc V2com
Proje

Le Meridien Hotel Peyzaj Projesi

Shma Company Limited, Çin'in Zhengzhou şehrindeki Le Meridien Hotel'in peyzaj projesini tasarladı.

İncele Angle Right
Angsana Chengdu Wenjiang (3)
Proje

Angsana Chengdu Wenjiang

Lacime Architects tarafından tasarlanan Angsana Chengdu Wenjiang Çin'in Siçuan eyaletinin başkenti Çengdu'da konumlanıyor.

İncele Angle Right
007 Magnolia LZ Ph Gonzalo Viramonte
Proje

Magnolia

estudioLZ tarafından tasarlanan Magnolia, var olan 2 konuta ek 6 konut ünitesiyle genişletilen sade ve özgün bir mimari üslup sergiliyor.

İncele Angle Right
PHIVE (60)
Proje

PHIVE

Manuelle Gautrand Architecture tarafından tasarlanan Sidney Parramatta Meydanı'ndaki "PHIVE" projesi, kütüphane ve sergi alanlarının bulunduğu kamusal ve kültürel bir yapı.

İncele Angle Right