Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Alaybey Bahçe

Karşıyaka’nın simgesi Atatürk Anıtı’na ve anıtın çevresindeki açık alana komşu bu yeni kamusal mekan, kıyı bandı üzerindeki konumu itibariyle, Karşıyaka’nın girişi, karşılama noktası olarak düşünülebilecek özel bir alanda yer alıyor.

2011 yılından bu yana yürütülmekte olan ‘İzmirDeniz’ projesi kapsamında, konsept tasarımı Studio Evren Başbuğ tarafından yapılan, uygulama projeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Kent Estetiği ve Kentsel Tasarım Şube Müdürlüğü’ne bağlı ‘Kıyı Tasarım’ ekibi tarafından hazırlanan bir mekansal müdahale önerisi olan park 2019 yılında inşa edildi.

Yaklaşık 1.400 m2 boyutlarında, görece sınırlı bir zemin alanı üzerinde gerçekleştirilen müdahale, Alaybey Askeri Tersanesi ile Karşıyaka Vapur İskelesi arasındaki yaklaşık 1 km uzunluğundaki sahil düzenlemesi kapsamında özel bir odak noktası olarak ele alınmış. Mevcutta otopark olarak kullanılan zemin, kıyı profilinin olanak verdiği üçgen geometride yükseltilmiş ve güney-batıya (anıta ve körfez manzarasına) yönlenen yapay bir yamaç yaratılmış. Toprak, yükselen köşede birleşen iki anıtsal istinat duvarı ile destekleniyor. Yamaç üzerinde çim ve doğal ahşap kaplı yüzeyler belirli bir geometrik düzende birlikte kullanılarak dengeli bir açık alan kurgusu hedeflenmiş.

Alaybey Bahçe’nin, bu alan için özel olarak tasarlanan prekast beton oturma birimleri ve yamaç üzerine yeni dikilen gladiçya ağaçları ile birlikte gündelik kullanımda, Atatürk Anıtı’nın çevresindeki açık alanı besleyen, güçlendiren ve onun resmi / anıtsal karakterine zıtlık yaratarak dengeleyen yeni, ve davetkar bir kamusal kullanım tanımlaması hedefleniyor.

--

Proje Yeri: İzmir Karşıyaka

Proje Ofisi: Studio Evren Başbuğ, İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Kent Estetiği ve Kentsel Tasarım Şube Müdürlüğü

Tasarım Ekibi: Evren Başbuğ, Can Özcan, Oğuzhan Zeytinoğlu, Duygu Kısacık, Oğuz Bodur, Elif Geylani

Mimari Proje Ekibi: Aylin Göknur, Merve Ünlü, Volkan Sarızeybek, Oğuzhan Zeytinoğlu, Oğuz Bodur

Uygulama Projesi: Ertan Dikmen, Hasibe Velibeyoğlu, Aylin Göknur, Merve Ünlü, Nergiz Yiğit, Volkan Sarızeybek

Danışman: Meriç Kara

Fotoğraf: Mert Uslu, Alican Yıldızalp

İnşaat Bitiş Yılı: 2019

Toplam İnşaat Alanı: 1.400 m2

Bu Ayın Bülteninden

655f365402870659e659d6924e5140f1
Proje

Defne Apartmanı

Mert Uslu Mimarlık tarafından tasarlanan Defne Apartmanı, İzmir Bostanlı’da bitişik nizam parselde, 250 m2’lik bir alana oturuyor.

İncele Angle Right
e04f58684f27780ca8939ef9ba6b8cfa
Referans

Petrol Ofisi Yönetim Ofisi

Petrol Ofisi Yönetim Ofisi iç mekan projesi, Üsküdarda bulunan çok katlı bir binanın 3 katı içinde, Lagranja Design tarafından tasarlandı.

İncele Angle Right
13ff6e11ff25a42f5068ab47600dd283
Etkinlik

Fran Silvestre “Kalebodur'la Mimarın Mutfağı” Toplantı Dizisinin Konuğu Oldu

Tasarladığı konut projeleri ile adından söz ettiren İspanyol Mimar Fran Silvestre, "Verimli Güzellik" sunumuyla 11 Mart'ta “Kalebodur'la Mimarın Mutfağı” toplantı dizisine konuk oldu.

İncele Angle Right
0446a1a6dd10f28f685b6fb3a9b13d23
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Durmuş Dilekci

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor'da Prof. Dr. Celal Abdi Güzer'in konuğu, Dilekci Mimarlık'ın kurucusu Durmuş Dilekci oldu.

İncele Angle Right