18 Aralık’ta açılışı gerçekleştirilen ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen okul, 520 kişilik öğrenci kapasitesi, 11 bin 320 metrekare kapalı alanı, 5 bin 500 metrelik bahçesi, çok amaçlı spor salonu, kütüphanesi, konferans salonu, amfi tiyatrosu, teknoloji ve yazılım derslikleri, laboratuvarları ile öğretmenlere ve öğrencilere keşfederek, deneyerek, paylaşarak ve yaşayarak öğrenme ortamı sunuyor.
Vehbi Koç Vakfı okulun inşasında uluslararası bir mimari tasarım şirketi olan Canon Design’la çalışırken, aydınlatmadan sınıf yerleşim düzenine, beslenmeden bahçe kullanımına, eğitim yöntemlerinden velilerin ve mezunların okul ortamına dâhil edilmesine kadar inşaat sürecinde toplam 79 ayrı unsur dikkate alındı.
Vakfın, 2014 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında çalışmalar başlarken, öğretmen, veli ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen 14 çalıştayın çıktıları, model okulun her aşamasında yol gösterici oldu.
Model Okul Beykoz Koç Ortaokulu Hakkında:
• 11.320 metrekare kapalı alana sahip olan model okulun, 520 kişilik öğrenci kapasitesi, 5.500 metrekarelik bahçesi ve 2.400 metrekarelik açık spor alanı bulunuyor.
• 238 kişilik kafeterya, toplanabilir masaları ile ihtiyaç halinde etkinlik alanına dönüştürülebiliyor.
• Teknoloji Tasarım Dersliği, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersliği, Yabancı Dil Dersliği gibi toplamda 31 adet dersliğe sahip olan okulda 6 adet öğretmen çalışma odası, Okul Aile Birliği ofisi ve 10 adet yönetim ofisi bulunuyor.
• Okul içinde ve dışında bulunan toplam 10 arıtılmış su sebili ile ve geri dönüşüm toplama noktaları ile plastik atıkların azaltılması hedefleniyor.
• Arçelik ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın Fatih Projesi standartlarındaki Arçelik etkileşimli tahtalar ile (30 adet), öğrenciler güçlü görsel öğelerle desteklenen derslere daha kolay odaklanabiliyor. Ayrıca 35 adet dizüstü bilgisayar ve 6 yazıcı bulunuyor.
• Okulun 46 kişilik oturumlu kütüphanesi bulunuyor.
• Okulda tüm spor araç-gereçlerin yer aldığı beden eğitimi ve spor salonu; dans, drama, jimnastik ve halk oyunları için çok amaçlı salon ve mini amfi tiyatro; 2 adet piyanosu ve müzik enstrümanları bulunan müzik dersliği bulunuyor.
• 163 kişilik konferans salonu, okul dışındaki etkinliklere de açılarak okul bütçesine sürdürülebilir bir gelir sağlanması hedefleniyor.
• Okulun destekçilerinin isimleri, bulmaca şeklinde okuldaki duvarda yer alıyor.
Not: Projede, Kalebodur ve Kale Banyo ürünleri kullanılmıştır.