Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kalebodur ile Mimarlık 388. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 388. bölümünde, farklı ülkelerden 5 farklı konut projesi konu ediliyor.

Bölümün ilk projesi Habif Mimarlık tarafından tasarlanan Bahçeköy Evi. İstanbul’da yer alan evin beton-taş karışımlı cephe malzemesiyle güçlü ve güvenli bir his yakalanmış. Büyük pencereler ile güneş ışığından maksimum verim elde edilmiş. Katları birbirine bağlayan ve sıcak bir atmosfer katan heykelsi bir meşe merdiven tasarlanmış ve doğrusal bir iz oluşturacak şekilde siyah renkte verniklenmiş.

Bölümün ikinci projesi Japonya’dan geliyor. Buttondesign tarafından tasarlanan House in Umanose’da, maliyeti düşük tutmak için kaplama ve kumaş ayrı ayrı uygulanarak iç mekanda hoş bir ritim yaratılmış. Büyük pencereler sayesinde iç ve dış mekan arasındaki sınırlar saydamlaşmış. Eğimli çatının ahşap gövdesi ise atriyumun üzerinde sıcaklık ve güvenlik hissi sağlamış.

Rahul Pudale Design tarafından tasarlanan Compact House ise bölümün üçüncü projesi. Hindistan’da yer alan ev; tipik Hint sokaklarının kaosunun ortasında konumlanmış. Tavan penceresi sayesinde tüm alan ferah hale getirilmiş. Ahşap elemanların beton yapıya entegre edilmesi, işlevsel amaçlara hizmet edecek şekilde oyularak binaya estetik katmış.

Dördüncü proje olan Bodrum Evleri, Meier Partners tarafından tasarlanmış. Yalıkavak’ın hemen dışında yer alan yirmi bir evden oluşan proje, dik bir yamaca yerleştirilmiş. Tüm evler manzaradan maksimum verim elde edilecek şekilde konumlanmış. Peyzajda tek bir obje olarak okunacak şekilde tasarlanan bu yapıda, kübik bir görünüm yaratılmış ve çevreyle bağlantı sağlanmış.

Bölümün son projesi ise Arbol tarafından tasarlanan ve Japonya’da yer alan House in Shukugawa. Arazi mahremiyet açısından zorlayıcı olduğundan, müşterinin tercihleri doğrultusunda ev içerisinde bağımsız bir dünya yaratılmış. Yapının kapladığı alan ise mümkün olduğu kadar geniş tutulmuş ve dışarı kapalı tasarlanmış. İç mekandan doğanın ve dört mevsimin deneyimlenebilmesi için kuzey köşeye aydınlatmanın nispeten kolay sağlandığı bir avlu yerleştirilmiş.

Bu Ayın Bülteninden

MARWA 2
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Marwa al Sabouni

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof.Dr. Celal Abdi Güzer'in bu ayki konuğu ِِArabic Gate for Architectural News’in kurucu ortağı Marwa al Sabouni oldu.

İncele Angle Right
Kalebodurlamimarlik389
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 389. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 389. bölümünde, ferah ve aydınlık 5 farklı konut projesi konu ediliyor.

İncele Angle Right
89252 Preview Low 6543 3 89252 Sc V2com
Proje

Groningen Mercado

41 apartman dairesinden oluşan Mercado, Groningen'in şehir merkezine yeni bir soluk getiriyor.

İncele Angle Right
78405 Preview Low 2303 3 78405 Sc V2com
Proje

Can Santacilia

OHLAB tarafından tasarlanan Can Santalica 3.300 m² büyüklüğünde 15 apartman ve ortak alanlardan oluşuyor.

İncele Angle Right
77977 Preview Low 3045 3 77977 Sc V2com
Proje

EOS

Varna’da STARH tarafından tasarlanan konut projesi.

İncele Angle Right
11 Nest Namo I29 LR
Proje

Buitenverblijf Nest

i29 ve Namo Architecture, Arnhem'deki ormanlık alana uyum sağlaması amaçlanan bu tatil evini tasarlarken kuş evlerini ve yuvalarını referans almış.

İncele Angle Right