Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kalebodur ile Mimarlık 399. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 399. bölümünde, farklı ülkelerden 5 farklı konut projesi konu ediliyor.

Habif Architects tarafından tasarlanan ve İstanbul’da yer alan Bahçeköy Evi, bölümün ilk projesi. Konseptin temel amacı, yaşam alanları için geniş alanlara sahip olmak ve iç mekanı dış mekanla bağlamak olmuş. Cephede beton-taş karışımlı cephe malzemesi kullanılmış. Evde kullanılan yapı malzemelerinin doğal görünmesine oldukça dikkat edilmiş. Böylece hem iç hem de dış mekanda sıcak bir atmosfer yaratılmış.

İkinci proje olan Humo House, Iván Bravo Arquitectos tarafından tasarlanmış ve Şili’de yer alıyor. Zıtlıklara dayalı bir yapı sunulan evde, doğal malzemeler ve basit geometrik formlar kullanılmış. Bu sayede çevreyle uyumlu bir yapı tasarlanmış. Geniş cam paneller sayesinde gün ışığı ve manzaradan bolca yararlanılmış.

Üçüncü proje ise Atelier Design N Domain tarafından tasarlanan K House. Bombay’a yakın tropik bir köyde konumlanan yapıda, çağdaş çizgiler tercih edilmiş. Cephede yer alan ahşap paneller, iç mekanın dışarıdan görünümü engellemiş. Arka bahçede yer alan geniş havuz ve yerel bitkiler yapının çevreyle bütünleşmesini sağlamış.

Bölümün dördüncü projesi olan Terra Firma House, Luigi Rosselli Architects tarafından tasarlanmış ve Avustralya’da yer alıyor. Adını ise Latince “sağlam zemin” anlamına gelen terra firmadan almış. Ev, denizciler için tasarlanmış ve doğal malzemelerden inşa edilmiş. Ayrıca formunun akıcılığıyla malzemelerin sağlamlığı arasında bir denge kurulmuş.

Bölümün son projesi Alexis Dornier tarafından tasarlanan ve Bali’de yer alan Freebird Residence. Çağdaş Japon tasarımı tropikal modernizmle kusursuz bir şekilde harmanlanmış. Projenin en önemli parçası ise yüzme havuzunun üzerinde konumlandırılan, evin iki kanadını birbirine bağlayan ve yukarıdan “H” şeklinde bir düzen oluşturan oturma odası olmuş. Tropik bahçe, evin tasarımının ayrılmaz bir parçası olurken kullanıcıların yaşam deneyimini zenginleştiren yemyeşil bir fon yaratmış.

Bu Ayın Bülteninden

Swissotel Resort And Residences Cesme Dilekci Architects 13
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 401. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 401. bölümünde, çeşitli ülkelerden 5 farklı proje konu ediliyor. Bu bölümde ele alınan projeler otelden, stadyuma çeşitlilik gösteriyor.

İncele Angle Right
93846 Preview Low 2605 3 93846 Sc V2com
Proje

New York Corona 3K Halk Anaokulu

Circular’ın ödüllü Corona 3K Halk Anaokulu, mimari tasarımı ve inşaat metodolojisiyle eşitlikçi sürdürülebilirliği en iyi şekilde örnekleyerek kullanıcılar, topluluk ve çevre için birçok fayda sağlıyor.

İncele Angle Right
Ksrhouse
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 400. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 400. bölümünde, çeşitli ülkelerden 5 farklı proje konu ediliyor.

İncele Angle Right
New Montreal West Station (8)
Proje

New Montreal Batı İstasyonu Giriş Yapısı

Sid Lee Architecture tarafından tasarlanan Montreal'deki yeni tren istasyonu giriş yapısı, Côte-des-Neiges – Notre-Dame-de-Grâce mahallesinin merkezinde yer alıyor.

İncele Angle Right
MVRDV Shenzhen Women Childrens Centre 5 © Xia Zhi
Proje

Shenzhen Kadın ve Çocuk Merkezi

MVRDV, 1994’te inşa edilmiş gökdeleni “Shenzhen Kadın ve Çocuk Merkezi”ne dönüştürdü ve renkli duvarlar ile mekanı dinamikleştirdi.

İncele Angle Right
Gumusluk
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 398. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 398. bölümünde, manzaralarıyla öne çıkan 5 farklı proje konu ediliyor.

İncele Angle Right
94719 Preview Low 5086 2 94719 Sc V2com
Proje

Tianjin 4A Sports Park

Ballistic Architecture Machine (BAM), Çin'de yer alan mega liman şehri Tianjin’de, aksiyon dolu bir park tasarladı.

İncele Angle Right