Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kalebodur ile Mimarlık 404. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 404. bölümünde, dünyanın çeşitli yerlerinden 5 farklı kamusal yapı projesi konu ediliyor.

İlk proje olan ve Bates Smart tarafından tasarlanan Avustralya’nın ABD Büyükelçiliği, Washington DC’de yer alıyor. Yapıda, Avustralya mimarlık ruhunu ABD’deki komşu yapılarla ilişkilendirmek amaçlanmış. Binanın ışık alan şeffaf cephelerinde, Avustralya’nın misafirperverliği yansıtılmış. Tarihi 16. sokağa bakan arka cephede ise ticari bir Amerikan etkisi yakalanmış.

2024 Paris oyunları için Dominique Perrault tarafından tasarlanan Olimpiyat Köyü ise bölümün ikinci projesi. Yerleşke, 119.000 metrekarelik bir alanda 2.400 farklı yaşam alanına ev sahipliği yapıyor. 2050 yılına gelindiğinde ise alan tamamen dönüştürülerek şehrin gündelik hayatına kazandırılacak. Bu doğrultuda halka açık ve sürdürülebilir yaşam alanları yaratılmış.

Bölümün üçüncü projesi, Fransa’nın efsane kulübü Lyon’a ev sahipliği yapan Groupama Stadı; POPULOUS tarafından tasarlanmış. Eski görkemli günlerini arayan Lyon kulübü, stadı yeniletip rakipleriyle yeniden baş etmek için uygun bir ortam yaratmak istemiş. Bu doğrultuda tribünler zemine yaklaştırılmış ve yenilenen çatı ile tribün sesleri maksimize edilmiş.

Bölümdeki dördüncü proje olan Ballie Camisi, Commonsense tarafından tasarlanmış ve Arnavutluk’ta yer alıyor. Proje kapsamında, şehrin hem ortaçağ yapıları hem de komünist dönem mimarisine meydan okuyan bir tasarım yapılmış. 1967 yılında komünist dönemde yıkılan bir caminin olduğu yere inşa edilen yapı, eski stili korumak yerine modern ve kapsayıcı bir mimarlık anlayışıyla inşa edilmiş.

Son proje ise eski İstanbul’un kalbinde yer alıyor. Per Se tarafından tasarlanan Baruthane Kültür Merkezi’nde amaç, geçmiş zamandan beri dönüştürülerek bugüne gelen bu yapıyı modernize etmekmiş. Bu doğrultuda mekan çok işlevli hale getirilmiş. Binaların buluştuğu yerde oluşturulan merkezi bahçe ile halka açık bir alan sunulmuş.

Bu Ayın Bülteninden

Grand Stade Hassan II Stadyumu
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 405. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 405. bölümünde, çeşitli ülkelerden özgün projeler mercek altına alınıyor.

İncele Angle Right
2 Leclercq Associes La Grande Motte ©Permitin Andrey WEB
Proje

La Ball*ade

1970'lerde inşa edilmiş Fransa'nın popüler bir sahil beldesi olan La Grande Motte'nin 50. yıl dönümü vesilesiyle, Leclercq Associés Pompidou ve Tabarly iskelelerini yeniden tasarladı. Proje, 1970'lerin deniz kenarı tatil beldelerinden ilham alınarak yapıldı.

İncele Angle Right
Grow3
Proje

GROW

Modern Office of Design + Architecture (MODA) tarafından tasarlanan bir konut projesi olan GROW, Kanada'da yer alıyor.

İncele Angle Right
A602
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 403. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 403. bölümünde, çeşitli ülkelerden 5 farklı konut projesi konu ediliyor.

İncele Angle Right
Stellenbosch1
Proje

Calling Academy Stellenbosch

Güney Afrika'da eğitim reformuna adanmış bir kâr amacı gütmeyen kuruluş olan Calling Education'a ait Calling Academy Stellenbosch tamamlandı.

İncele Angle Right
MU50
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 402. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 402. bölümünde, dünyanın farklı yerlerinden farklı işlevlerde 5 adet proje konu ediliyor.

İncele Angle Right
Tammisto5
Proje

Yeni Tammisto Elektrik Trafo Merkezi

Kivinen Rusanen Architects, Helsinki'de eski bir şalt sahasındaki mevcut yapılaşmayı düzenleyerek arazinin ve çevrenin mimari mirasıyla uyumlu yeni bir elektrik trafo merkezi tasarladı.

İncele Angle Right