Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

La Ball*ade

1970'lerde inşa edilmiş Fransa'nın popüler bir sahil beldesi olan La Grande Motte'nin 50. yıl dönümü vesilesiyle, Leclercq Associés Pompidou ve Tabarly iskelelerini yeniden tasarladı. Proje, 1970'lerin deniz kenarı tatil beldelerinden ilham alınarak yapıldı.

“Yarının Florida’sı”
La Grande Motte, uzun zamandır sahil şeridinin beton yapılaşmasını simgeleyen ve popüler turizmin klişelerini temsil eden bir yer olarak biliniyor.

Ancak, Jean Balladur’un 1963 yılında hayal ettiği fütüristik şehir, çevresel kentçilik modelinin bir örneği olarak öne çıkıyor. Bu model, hem modern hem de doğa odaklı yaşam tarzlarını teşvik ediyor, yaya yaşamını ve güneşin ritmine öncelik veriyor. Balladur, Teotihuacan’ın Maya piramitlerinden ve Brasilia’nın beyaz beton kıvrımlarından ilham alarak modern mimarinin geometrisini piramit formlarıyla birleştirerek sahil kumulları ve Cevennes dağları ile uyum içinde yeni bir şehir tasarladı.

Peyzaj mimarı Pierre Pillet ise otuz bin ağaçlık bir orman tasarladı ve elli yıl sonra, hala eşit sayıda çam, çınar ve akçaağaç ağaçları şehri tuz ve rüzgar saldırılarından koruyor. Bugün, La Grande Motte, gökyüzü, toprak ve denizle temas halinde olan yeşil ve mavi bir şehir.

La Grande Motte, çoğunlukla tatilcilerin ziyaret ettiği bir tatil merkezinden, çevresindeki diğer şehirlerle yıl boyunca etkileşim halinde yaşayan gelişmiş bir şehir olma yolunda ilerliyor. Yine de, limanı odak noktası alan şehir merkezi önemli bir yenilemeye ihtiyaç duyuyordu.

Bu noktada da Leclercq Associés devreye giriyor ve mekanın ruhunu yeniden yakalayan ve gelecekteki büyük bölgesel ve sosyal değişimleri öngören iddialı projenin ilk aşamasını sunuyor.

Fotoğraf: Permitin Andrey

Bu Ayın Bülteninden

Grow3
Proje

GROW

Modern Office of Design + Architecture (MODA) tarafından tasarlanan bir konut projesi olan GROW, Kanada'da yer alıyor.

İncele Angle Right
Stellenbosch1
Proje

Calling Academy Stellenbosch

Güney Afrika'da eğitim reformuna adanmış bir kâr amacı gütmeyen kuruluş olan Calling Education'a ait Calling Academy Stellenbosch tamamlandı.

İncele Angle Right
Tammisto5
Proje

Yeni Tammisto Elektrik Trafo Merkezi

Kivinen Rusanen Architects, Helsinki'de eski bir şalt sahasındaki mevcut yapılaşmayı düzenleyerek arazinin ve çevrenin mimari mirasıyla uyumlu yeni bir elektrik trafo merkezi tasarladı.

İncele Angle Right