Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Yeni Tammisto Elektrik Trafo Merkezi

Kivinen Rusanen Architects, Helsinki'de eski bir şalt sahasındaki mevcut yapılaşmayı düzenleyerek arazinin ve çevrenin mimari mirasıyla uyumlu yeni bir elektrik trafo merkezi tasarladı.

Vantaa’daki Tammisto Elektrik Trafo Merkezi, on yıllardır Helsinki metropol bölgesine merkezi bir elektrik şebekesi olarak hizmet veriyordu. Alandaki eski sistemlerin kapasite ve güvenliklerini artırmak için yenilenmesi gerekiyordu.

Bu doğrultuda, Finlandiya’nın ana şebeke operatörü Fingrid Oyj, eski şalt sahasının yerine 110 kV Gas-Insulated Switchgear (GIS) sistemini barındıracak yeni bir bina inşa etti. İnşaat süreci, trafo merkezi ve şebeke operasyonlarındaki kesintileri en aza indirmek ve sorunsuz bir geçiş sağlamak amacıyla aşamalara ayrıldı. Proje kapsamında yeni enerji hattı yapıları, çitler, yedek güç jeneratörü ve kapsamlı peyzaj düzenlemeleri yer alıyor. Aynı zamanda trafo merkezinin kapasitesinin gelecekte genişletilmesine olanak tanıyarak artan elektrik ihtiyacına karşı geleceğe yönelik bir çözüm sunuyor.

Fotoğraf: Max Plunger, Tuomas Kivinen

Bu Ayın Bülteninden

2 Leclercq Associes La Grande Motte ©Permitin Andrey WEB
Proje

La Ball*ade

1970'lerde inşa edilmiş Fransa'nın popüler bir sahil beldesi olan La Grande Motte'nin 50. yıl dönümü vesilesiyle, Leclercq Associés Pompidou ve Tabarly iskelelerini yeniden tasarladı. Proje, 1970'lerin deniz kenarı tatil beldelerinden ilham alınarak yapıldı.

İncele Angle Right
Grow3
Proje

GROW

Modern Office of Design + Architecture (MODA) tarafından tasarlanan bir konut projesi olan GROW, Kanada'da yer alıyor.

İncele Angle Right
Stellenbosch1
Proje

Calling Academy Stellenbosch

Güney Afrika'da eğitim reformuna adanmış bir kâr amacı gütmeyen kuruluş olan Calling Education'a ait Calling Academy Stellenbosch tamamlandı.

İncele Angle Right