Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Casa Quase Verde

PSB arquitectos tarafından tasarlanan "Casa Quase Verde", okaliptüs ormanlarının içinde, tekil evlerin, endüstriyel depoların ve hatta bir okul tesisinin bulunduğu kırsal bir bölgede yer alıyor.

Tasarımı yapılan konut, tek katlı ve dikdörtgen bir formda olup yapının farklı yerlerinde rastgele görünen yatay ve dikey açıklıklarla iç ve dış mekanlar arasındaki sürekli etkileşimden faydalanıyor. Bu açıklıklar, konutun iç mekanının dışa doğru genişlemesine olanak tanırken çevreyi ve doğal ışığı içeriye taşıyor.

Geniş opak duvarlar ve geriye çekilmiş, korunmuş avlularla stratejik olarak yerleştirilmiş açıklıklar ile çevreden görsel olarak geçirimsizlik yansıtılması sağlanmış.

Neredeyse yeşil olan hafif yeşilimsi bir gri tonu, yapının çevredeki bitki örtüsüyle uyum sağlamasını amaçlarken doğayla iç içe geçme önermesini pekiştirerek çatıyı delen ve yükselen bir ağaç da barındırıyor.

Proje, aynı hacim içinde yer almasına rağmen planda çok iyi belirlenmiş şekilde sosyal, özel ve teknik olarak üç bölgeye ayrılmış. Eve giriş, evin çeşitli bölümlerini birbirine bağlayan bir aks işlevi gören bir koridordan sağlanıyor.

Fotoğraf: Ivo Tavares Studio

Bu Ayın Bülteninden

Gundari (20)
Proje

Gundari Resort

Yunanistan'ın Folegandros şehrinde bulunan Gundari Resort, el değmemiş çevresiyle bir bütün olacak şekilde Block722 tarafından tasarlandı.

İncele Angle Right
1. Pole Mokotowskie Park In Warsaw Project WXCA Credits WXCA A.Borun, T.Wieteska
Proje

Pole Mokotowskie Parkı

Varşova'nın en büyük ve en sevilen kentsel parklarından biri olan Pole Mokotowskie Parkı (Varşova Merkez Parkı), WXCA tarafından yenilendi.

İncele Angle Right
Cocoon (4)
Proje

Cocoon

andblack design studio, okul öncesi çocuklar için Cocoon isimli dinamik bir proje tasarladı.

İncele Angle Right