Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Gundari Resort

Yunanistan'ın Folegandros şehrinde bulunan Gundari Resort, el değmemiş çevresiyle bir bütün olacak şekilde Block722 tarafından tasarlandı.

Yunanistan'ın Folegandros şehrinde bulunan Gundari Resort, el değmemiş çevresiyle bir bütün olacak şekilde Block722 tarafından tasarlandı.

Küçük Ege Adası Folegandros, dramatik kayalık tepeler, alçak Akdeniz bitki örtüsü ve onu mükemmel, düşünceli bir kaçış yeri yapan denizin sonsuz mavi ufkuyla tanımlanan takımadalarının doğal güzelliğinin temsili. Gundari, bu bağlamla kusursuz bir şekilde uyum sağlayacak şekilde tasarlandı – sadece minimalist hacimleri ve malzeme seçimleri gibi fiziksel dışavurumunda değil, aynı zamanda adanın yavaş yaşam tarzıyla mükemmel senkronizasyonunda, konuklara zaman, farkındalık ve rahatlama lüksü sunuyor.

Bir uçurum kenarında bulunan Gundari, araziye yayılmış bir alçak yapılar ailesi olarak tasarlandı. İçinde, bir dizi süit yumuşak bir şekilde inişli çıkışlı araziye yerleştirildi ve hepsi suya doğru panoramik manzaralar sunacak şekilde yönlendirildi. Bunu başarmak için kompleks, iki bölüm etrafında düzenlendi. Biri neredeyse görünmez, toprağa yerleşmiş ve yeşil çatıya sahipken ikincisi ise toprağın üzerindeyken halen alçak ve gizli. Bunların arasında, resepsiyonu ve ortak olanakları içeren ana tatil köyü binası biraz daha yükseğe oturuyor.

Tamamen doğal malzemelerden ve renklerden oluşan bir malzeme paletinde mermer, ahşap ve kil, iç ve dış mekanlarda önemli bir rol oynarken, tesiste kullanılan doğal taş ve çakılların çoğu araziden geri dönüştürüldü. Bu şekilde, hem kavramsal hem de fiziksel olarak, yumuşak bej ve sıcak gri gibi toprak tonlarıyla kaplı mekanlar, davetkar, ince bir şekilde lüks ve saygılı bir ortam yaratıyor. El işi sanat eserleri, seramikler ve müzik, tesis genelinde bu dinginlik hissini tamamlıyor ve güçlendiriyor.


Fotoğraf: Martha Vosdou

Bu Ayın Bülteninden

1. Pole Mokotowskie Park In Warsaw Project WXCA Credits WXCA A.Borun, T.Wieteska
Proje

Pole Mokotowskie Parkı

Varşova'nın en büyük ve en sevilen kentsel parklarından biri olan Pole Mokotowskie Parkı (Varşova Merkez Parkı), WXCA tarafından yenilendi.

İncele Angle Right
20240312 PSB CASA QUASE VERDE 075
Proje

Casa Quase Verde

PSB arquitectos tarafından tasarlanan "Casa Quase Verde", okaliptüs ormanlarının içinde, tekil evlerin, endüstriyel depoların ve hatta bir okul tesisinin bulunduğu kırsal bir bölgede yer alıyor.

İncele Angle Right
Cocoon (4)
Proje

Cocoon

andblack design studio, okul öncesi çocuklar için Cocoon isimli dinamik bir proje tasarladı.

İncele Angle Right