Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Pole Mokotowskie Parkı

Varşova'nın en büyük ve en sevilen kentsel parklarından biri olan Pole Mokotowskie Parkı (Varşova Merkez Parkı), WXCA tarafından yenilendi.

WXCA, parkın yeniden tasarımını üstlenerek şehrin sakinleri ve ziyaretçileri için daha erişilebilir ve sürdürülebilir bir alan haline getirmiş. 70 dönümlük park, şehirdeki gayri resmi faaliyetlerin şekillendirdiği uzun bir tarihe sahip. Bu da derin köklü alışkanlıklar, uygulamalar ve anılar oluşturmuş. Bu tarihi ele alma zorluğu ile ekolojik hassasiyetler, mimarların “Tasarım Akupunkturu” olarak adlandırılabilecek bir yaklaşımı benimsemesine neden olmuş.

Mekansal Akupunktur

Fransız sosyolog Michele de Certeau, ünlü eserlerinde günlük sosyal pratikler bağlamında taktikler ile stratejiler arasındaki ayrımı vurguluyor. En canlı örneklerden biri, kamu alanlarındaki yolların serbestçe kullanılması.

Varşova’nın en ünlü kentsel parklarından biri olan Pole Mokotowskie, düzensiz yolların bir karmaşası ve bu bağlamda mimarların açıkladığı gibi, günlük, gayri resmi kullanıcı faaliyetleri ve uygulamalarıyla şekillenen, tasarımdan çok tabandan gelen ve kendiliğinden gelişen pratiklerin etkisiyle bir sosyal ve kültürel fenomen oluşturmuş. Parkın formları ve işlevleri benzersiz ve popülerliğine katkıda bulunuyor. WXCA, bu temel doğayı en başından itibaren titizlikle korumuş.

Fotoğraf: A. Boruń/T. Wieteska

Bu Ayın Bülteninden

Gundari (20)
Proje

Gundari Resort

Yunanistan'ın Folegandros şehrinde bulunan Gundari Resort, el değmemiş çevresiyle bir bütün olacak şekilde Block722 tarafından tasarlandı.

İncele Angle Right
20240312 PSB CASA QUASE VERDE 075
Proje

Casa Quase Verde

PSB arquitectos tarafından tasarlanan "Casa Quase Verde", okaliptüs ormanlarının içinde, tekil evlerin, endüstriyel depoların ve hatta bir okul tesisinin bulunduğu kırsal bir bölgede yer alıyor.

İncele Angle Right
Cocoon (4)
Proje

Cocoon

andblack design studio, okul öncesi çocuklar için Cocoon isimli dinamik bir proje tasarladı.

İncele Angle Right