Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kalebodur ile Mimarlık 391. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 391. bölümünde, farklı ülkelerden 5 farklı konut projesi konu ediliyor.

Bölümün ilk projesi, OCO_STUDIO tarafından tasarlanan ve İspanya’da yer alan Vivienda Estaca de Bares. Evin tasarımında doğal güzellikler ile sürdürülebilir mimari, modern tasarımla birleştirilmiş. Deniz manzarasıyla dikkat çeken ve çevresindeki doğal peyzajla uyum sağlayan evde, minimalist çizgiler ve yerel malzemeler kullanılmış. Geniş pencereler, iç mekanı doğal ışıkla doldurarak ferahlık hissi yaratmış.

Bölümün ikinci projesi ise Ágora House. Ricardo Dàries Arquitectura tarafından tasarlanan ve İspanya’da yer alan ev, dinamik ve geometrik formuyla dikkat çekiyor. Cam ve betonun ustalıkla bir araya getirildiği mimari, iç mekanı geniş ve aydınlık hale getirmiş. Açık plan kurgusu ve büyük cam duvarlar ile doğal ışık içeri taşınmış. Bu sayede dış mekanla iç mekan arasında akıcı bir geçiş sağlanmış.

Üçüncü proje Amerika’da yer alıyor. SHED Architecture & Design tarafından tasarlanan Lark House’da, tarihi ve modern yaşam arasında denge yakalanmış. Özgün mimariye saygı içerisinde yenilenen ev, geçmişin mirasını yaşatırken günümüzün konforunu ve işlevselliğini de sunuyor.

Refresh*design tarafından tasarlanan Baker Boys Beach House ise bölümün son projesi. Avustralya’da, deniz kenarındaki konumuyla bütünleşen organik form ve açık plan ile doğayla iç içe bir yaşam deneyimi sunulmuş. Yumuşak tonlardaki doğal malzemeler, sakin ve huzurlu bir atmosfer yaratırken, geniş cam pencereler sayesinde manzaranın keyfini çıkarmak için uygun ortam yaratılmış. Minimalist çizgiler ve çağdaş detaylar ile evin estetik bütünlüğü tamamlanmış.

URAStudio tarafından tasarlanan U House Türkiye’de yer alıyor. Yapının merkezi bağlantı alanı evin hem önüne hem arkasına açılarak çok işlevli kapalı bir avlu oluşturmuş. Kompozisyonda beton, yerli çakıl taşı ve meşe olmak üzere 3 ana malzeme kullanılmış. Böylece bölgenin geleneksel yerel yapı özelliklerini yansıtmayı başarmış. Geniş camları sayesinde güneş ışığından maksimum verim elde edilmiş. U Hose misafirlerini beklemeye koyulmuş. 

Bu Ayın Bülteninden

Habibeh Madjdabadi
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Habibeh Madjdabadi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof.Dr. Celal Abdi Güzer'in bu ayki konuğu, Habibeh Madjdabadi Architecture Studio’nun kurucusu Habibeh Madjdabadi oldu.

İncele Angle Right
02 Terracotta House Fabian Ong 013
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 393. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 393. bölümünde, ferah tasarıma sahip 5 farklı proje konu ediliyor.

İncele Angle Right
ARKITERA ISMEKAN 01
Referans

İş Bankası Yeni Nesil Temas Noktası – İş Mekan

İş Bankası için şube kavramının değişen kullanıcı ihtiyaçlarına göre yeniden konumlanması ile I-AM tarafından tasarlanan yeni nesil temas noktası İş Mekan, İstanbul Nişantaşı’nda bulunuyor.

İncele Angle Right
Block Wall House Nendo 1
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 392. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 392. bölümünde, dünyanın farklı yerlerinden çağdaş projeler yer alıyor.

İncele Angle Right
Ecomuseo De La Vega De Almeria 9490 2 1
Proje

Ecomuseum of the Vega Of Almería

Castillo/Miras Architects tarafından İspanya’nın Almería şehrinde tasarlanan projenin amacı Vega de Almería’nın “tipik çiftlik evi”nin temel fikirlerini taşıyan bir bina tasarlamak olmuş. 

İncele Angle Right
Village Des Athletes 5 Cobe Architecturepaysage
Proje

Athletes’ Village: E2B

CoBe Architecture, Athletes' Village E2B arsasında, üç farklı konut yapısı tasarladı.

İncele Angle Right
Goathouse
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 390. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 390. bölümünde, farklı ülkelerden 5 farklı proje konu ediliyor.

İncele Angle Right
20230922 LOPES DA COSTA INTERFACE 069 Scaled
Proje

Lourosa – Fiães Otobüs Terminali

Atelier d’Arquitectura Lopes da Costa tarafından tasarlanan otobüs terminali, 11.500 m²'lik bir arsa üzerinde yer alıyor.

İncele Angle Right
2
Proje

Oppo Teknoloji ve Araştırma Merkezi

Gianni Botsford Architects, Çin merkezli mobil telefon üreticisi Oppo için tasarladıkları Teknoloji ve Araştırma Merkezi’ni tamamladı.

İncele Angle Right