Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kalebodur ile Mimarlık 393. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 393. bölümünde, ferah tasarıma sahip 5 farklı proje konu ediliyor.

Bölümün ilk projesi, K2LD Architects tarafından tasarlanan ve Singapur’da yer alan Terracotta House. Doğal dokuların ve modern çizgilerin bileşimini sunan yapının cephelerinde kullanılan sıcak tonlar sayesinde, çevreyle uyumlu bir görünüm yaratılmış. İç mekanda ise geniş cam yüzeyler ve minimalist tasarım unsurları kullanılmış.

Erdem Hamza Architecture tarafından tasarlanan Alaçatı Taş Evi ise bölümün ikinci projesi. Geleneksel ile modernin buluştuğu evde, bölgenin taşları ustaca kullanılmış. Böylece yapıya hem tarihi bir doku kazandırılmış hem de çevreyle organik bir bağ kurulmuş. Geniş avlular sayesinde iç ve dış mekan arasındaki sınırlar saydamlaşıyor.

Bölümün üçüncü projesi, Horizon House. Taylor Knights tarafından tasarlanan ve Avusturalya’da yer alan evde, minimalist bir tasarım tercih edilmiş. Geniş cam cepheler, iç mekanı doğal ışıkla doldururken dış mekanla kesintisiz bir bağlantı kuruyor. Ahşap ve betonun ustaca kullanımı, mekana sıcaklık ve modernlik katıyor. İç mekanda ise açık plan ve doğal tonlar ile sakin ve huzurlu bir atmosfer yaratılmış.

Dördüncü proje ise Irina Biletska tarafından tasarlanan AVA House. Brezilya’da yer alan evin cephesinde kullanılan doğal malzemeler ve geometrik formlar, çevreyle uyumlu ve çağdaş bir estetik yaratmış. Geniş pencereler ve açık planlı iç mekanlar, doğal ışığın içeriye dolmasını sağlayarak ferah ve davetkar bir atmosfer oluşturmuş. Dış mekan ile iç mekan arasındaki kesintisiz geçişler, doğayla iç içe bir yaşam deneyimi sunmayı başarmış.

Bölümün son projesi olan Frame House, Théque Atelier tarafından tasarlanmış ve Macaristan’da yer alıyor. Evin cephesinde kullanılan keskin hatlar ve çerçeve detayları, yapının hem adını hem de karakterini belirlemesine yardımcı oluyor. Beton ve ahşap malzemelerin dengeli kullanımı, yapıya hem sıcaklık hem de sağlamlık kazandırıyor. Geniş cam paneller, iç mekanı doğal ışıkla doldurarak dış mekanla bağ kurmasını sağlıyor.

Bu Ayın Bülteninden

Habibeh Madjdabadi
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Habibeh Madjdabadi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof.Dr. Celal Abdi Güzer'in bu ayki konuğu, Habibeh Madjdabadi Architecture Studio’nun kurucusu Habibeh Madjdabadi oldu.

İncele Angle Right
ARKITERA ISMEKAN 01
Referans

İş Bankası Yeni Nesil Temas Noktası – İş Mekan

İş Bankası için şube kavramının değişen kullanıcı ihtiyaçlarına göre yeniden konumlanması ile I-AM tarafından tasarlanan yeni nesil temas noktası İş Mekan, İstanbul Nişantaşı’nda bulunuyor.

İncele Angle Right
Block Wall House Nendo 1
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 392. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 392. bölümünde, dünyanın farklı yerlerinden çağdaş projeler yer alıyor.

İncele Angle Right
Ecomuseo De La Vega De Almeria 9490 2 1
Proje

Ecomuseum of the Vega Of Almería

Castillo/Miras Architects tarafından İspanya’nın Almería şehrinde tasarlanan projenin amacı Vega de Almería’nın “tipik çiftlik evi”nin temel fikirlerini taşıyan bir bina tasarlamak olmuş. 

İncele Angle Right
20200723 Uras11901.Jpg
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 391. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 391. bölümünde, farklı ülkelerden 5 farklı konut projesi konu ediliyor.

İncele Angle Right
Village Des Athletes 5 Cobe Architecturepaysage
Proje

Athletes’ Village: E2B

CoBe Architecture, Athletes' Village E2B arsasında, üç farklı konut yapısı tasarladı.

İncele Angle Right
Goathouse
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 390. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 390. bölümünde, farklı ülkelerden 5 farklı proje konu ediliyor.

İncele Angle Right
20230922 LOPES DA COSTA INTERFACE 069 Scaled
Proje

Lourosa – Fiães Otobüs Terminali

Atelier d’Arquitectura Lopes da Costa tarafından tasarlanan otobüs terminali, 11.500 m²'lik bir arsa üzerinde yer alıyor.

İncele Angle Right
2
Proje

Oppo Teknoloji ve Araştırma Merkezi

Gianni Botsford Architects, Çin merkezli mobil telefon üreticisi Oppo için tasarladıkları Teknoloji ve Araştırma Merkezi’ni tamamladı.

İncele Angle Right