Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Kalebodur ile Mimarlık 392. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 392. bölümünde, dünyanın farklı yerlerinden çağdaş projeler yer alıyor.

Bölümün ilk projesi olan Block Wall House, nendo tarafından tasarlanmış ve Japonya’nın Karuizawa kentinde yer alıyor. Evde, mahremiyeti kontrol etmek için açılı beton blok duvarlar kullanılmış. CO2 emici betondan yapılmış bu bloklar, iç duvarları oluşturmak için paralel olarak dizilmiş. İç mekanda minimum düzeyde kullanılan eşyalar, eve modern ve sade bir atmosfer katmış. 

Studio Verge tarafından tasarlanan Earth Farmhouse ise bölümün ikinci projesi. Hindistan'ın Jowlagiri kentinde yer alan yapı; merkezi stüdyo alanı, yatak odası ve kapalı verandadan oluşan bir yerleşim planına sahip. Yapıda ağırlıklı olarak sıkıştırılmış toprak duvarlar, tuğla dolgu paneller ve çelik çerçeveli kiremit çatı gibi sürdürülebilir yapı elemanları kullanılmış. 

Bölümün üçüncü projesi, Avustralya'nın Lavender Bay kentinde yer alan ve Durbach Block Jaggers tarafından tasarlanan Lavender Bay House. Mimari tasarım, köprü ve opera binası gibi yerel simge yapıların geometrilerini yansıtan özellikleriyle öne çıkmış. Cep bahçeleri ve kıvrımlı yollar ise iç mekan ile manzara arasındaki bağlantıyı zenginleştirmiş.

Bölümdeki son proje ise Luiz Volpato tarafından tasarlanan Bürgel House. Brezilya'nın Curitiba kentinde yer alan evin tasarımda, mahremiyet yaratmak ve doğal manzaralardan yararlanmak için arazinin dik yapısı ve doğal orman dokusu kullanılmış. Ev, geniş açıklıklara izin veren, çevredeki ormana karşı görsel açıklığı vurgulayan belirgin bir metalik yapıda tasarlanmış. Büyük cam cephelere sahip minimalist iç mekan, peyzajla kusursuz bir şekilde bütünleşerek güçlü bir iç dış mekan bağlantısı sağlamış.

Bu Ayın Bülteninden

Habibeh Madjdabadi
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Habibeh Madjdabadi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof.Dr. Celal Abdi Güzer'in bu ayki konuğu, Habibeh Madjdabadi Architecture Studio’nun kurucusu Habibeh Madjdabadi oldu.

İncele Angle Right
02 Terracotta House Fabian Ong 013
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 393. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 393. bölümünde, ferah tasarıma sahip 5 farklı proje konu ediliyor.

İncele Angle Right
ARKITERA ISMEKAN 01
Referans

İş Bankası Yeni Nesil Temas Noktası – İş Mekan

İş Bankası için şube kavramının değişen kullanıcı ihtiyaçlarına göre yeniden konumlanması ile I-AM tarafından tasarlanan yeni nesil temas noktası İş Mekan, İstanbul Nişantaşı’nda bulunuyor.

İncele Angle Right
Ecomuseo De La Vega De Almeria 9490 2 1
Proje

Ecomuseum of the Vega Of Almería

Castillo/Miras Architects tarafından İspanya’nın Almería şehrinde tasarlanan projenin amacı Vega de Almería’nın “tipik çiftlik evi”nin temel fikirlerini taşıyan bir bina tasarlamak olmuş. 

İncele Angle Right
20200723 Uras11901.Jpg
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 391. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 391. bölümünde, farklı ülkelerden 5 farklı konut projesi konu ediliyor.

İncele Angle Right
Village Des Athletes 5 Cobe Architecturepaysage
Proje

Athletes’ Village: E2B

CoBe Architecture, Athletes' Village E2B arsasında, üç farklı konut yapısı tasarladı.

İncele Angle Right
Goathouse
Haber

Kalebodur ile Mimarlık 390. Bölüm

Kalebodur ile Mimarlık’ın 390. bölümünde, farklı ülkelerden 5 farklı proje konu ediliyor.

İncele Angle Right
20230922 LOPES DA COSTA INTERFACE 069 Scaled
Proje

Lourosa – Fiães Otobüs Terminali

Atelier d’Arquitectura Lopes da Costa tarafından tasarlanan otobüs terminali, 11.500 m²'lik bir arsa üzerinde yer alıyor.

İncele Angle Right
2
Proje

Oppo Teknoloji ve Araştırma Merkezi

Gianni Botsford Architects, Çin merkezli mobil telefon üreticisi Oppo için tasarladıkları Teknoloji ve Araştırma Merkezi’ni tamamladı.

İncele Angle Right